Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 21 Ianuarie 2019 - 13244 vizitatori azi
Ducem Bistrita pe drumul cel bun.

CE S-A FACUT?  In ultimii 10 ani s-au facut demersuri ca infrastructura rutiera sa intre in reabilitare pe fonduri europene:

 • strazile cuprinse in proiectul "Linia Verde";
 • strazile cuprinse in proiectul "Reconfigurarea traseului de transport public" pe strazile Garii, Bulevardul Decebal, Bulevardul Andrei Muresanu, strada Nasaudului;
 • strazile cuprinse in proiectul "Amenajare piste pentru biciclisti" (28 de strazi);
 • strazile cuprinse in proiectul "Trasee Pietonale si Piste Biciclisti in Centrul Istoric" ( 11 strazi).

 In ultimii 5-6 ani s-au inlocuit si s-au reabilitat retele de utilitati vechi de 40-50 de ani (apa-canal, gaz, electricitate) pe foarte multe strazi din oras.

 In ultimii doi ani, 2016-2017, in Bistrita s-au spart 82 de strazi doar pentru reabilitarea retelelor de gaz, retelele de apa-canal si de electricitate.

 

CE FACEM!

 Corelam Programul de Investitii in Reabilitarea strazilor, cu Proiectele Finantate pe fonduri europene si cu programele de investitii in modernizarea retelelor, furnizarilor de utilitati.

 • Incepem modernizarea strazi de asfalt din oras acolo unde sunt reabilitate retelele de utilitati si vom asfalta strazile de pamant care au problema retelelor de utilitati rezolvata.
 • Vom moderniza strazile pe care urmeaza sa se faca piste pentru ciclisti (cele 39) doar dupa realizarea acestor piste.
 • Cu strazile de pamant pe care am promis ca le asfaltam in campania electorala din 2016 suntem in grafic: pana in 2020 vom asfalta 10 strazi de pamant pe an, deci 40 in total.
 • Peste 10 strazi sunt deja finalizate si receptionate!

 Mai avem destule strazi de pamant in oras, dar ele nu sunt in domeniul public sau au probleme de proprietate nerezolvate (parti din ele nu sunt in domeniul public).

 Scopul meu si a intregii echipe este sa facem o politica utila, o politica a faptelor, asa ca in data de 2 septembrie 2017, cu ocazia Conferintei Municipale a P.S.D Bistrita, in partid s-a adoptat o rezolutie pe care am votat-o in unanimitate, rezolutie ce ne cerea noua reprezentantilor din Administratia Locala sa gandim solutii cat mai rapide pentru reabilitarea Infrastructurii Rutiere din Municipiul Bistrita.

 

 Vestea buna a zilei este introducerea a inca 20 de strazi de asfalt din oras in Programul de Modernizare a Infrastructurii Rutiere, dupa cum urmeaza: Simion Barnutiu, Toamnei, Zorilor, Vasile Alecsandri, Vasile Conta, Ion Minulescu, Piata Mica(partea de asfalt), Sucevei, Emil Garleanu, Bargaului, Artarilor(intre Romana si Garii), Florilor, Nicolae Balcescu, Solomon Halita, Locotenent Calin, Cerbului, Barbu Stefanescu Delavrancea, Marasti, Marasesti si Pescarilor.

In anul 2018, s-au prevazut banii in bugetul Municipiului pentru Expertize Tehnice si intocmirea Documentatilor de Avizare a lucrarilor de investitii, urmand ca anul viitor sa alocam banii pentru proiectare si eventual executie pe o parte dintre ele.

Sursa de finantare pentru modernizarea acestor strazi va fi bugetul Municipiului Bistrita sau credit bancar, vom analiza acest lucru in acest an si vom lua o decizie.

 

Cele 20 de strazi care au fost introduse in Programul de Modernizare a Infrastructurii Rutiere, respecta urmatoarele criterii:

 

 • retelele reabilitate (cel putin 10 dintre ele au toate retelele modernizate, celelalte au mici probleme care se vor rezolva pana cel tarziu in 2019).
 • nu sunt curpinse in cele doua proiecte cu piste pentru biciclisti (cele 39 de strazi)
 • nu sunt curpinse in proiectele de modernizare pe fonduri europene (POR 2013-2020-Linia Verde, Reconfigurarea strazilor Garii, Bulevardul Decebal, Andrei Muresanu, Nasaudului).
 • nu au fost modernizate in ultimii 15 ani (de exemplu cele 32 de strazi modernizate prin Creditul Bancar contractat de Vasile Moldovan).

 In alegerea lor s-a tinut cont si de modernizarea a inca doua axe longitudinale de circulatie prin orasul nostru, pentru a evita zona aglomerata din centrul orasului:

 • una pe partea sudica a orasului pe langa raul Bistrita pe traseul: Petru Maior, Simion Barnutiu, Titulescu, Mihail Kogalniceanu, Ecaterina Teodoroiu, Barbu Lautaru, Vasile Conta, Ion Minulescu, C.R. Vivu, Avram Iancu, Calea Moldovei(pe aceasta axa avem si modernizarea strazilor Zorilor si Vasile Alecsandri pentru circulatia in sens invers).

 

 • a doua axa este pe partea de Nord a orasului pe langa calea ferata si se va deschide in acest an prin modernizarea strazii Colibita si crearea bretelei de legatura intre strada Colibitei si strada Ioan Slavici, aceasta a doua axa fiind pe traseul: Sucevei, Andrei Muresanu, Colibitei, Artarilor, Garii, Rodnei, Dumbravei, Imparatul Traian si iesirea in Drumul Sigmirului la Pasarela. Strazile adiacente acestei rute ce vor fi modernizate sunt: Emil Garleanu, Bargaului, Florilor.

 

Impreuna cu intreaga echipa, ducem Bistrita pe drumul cel bun si sunt convins ca acest lucru o sa se vada in curand!

 

 

 

 

 LISTA  STRAZILOR CARE S-AU REABILITAT SI MODERNIZAT IN MUNICIPIUL BISTRITA in perioada 2006-2009

 1. Subcetate (intre I.Slavici si Dr.de Centura)

2. Cuza Voda (intre Decebal si C.Ferata.)

3. Ion Slavici (intre Decebal si C.Ferata)

4. Ghinzii la la km 0+000 la km 1+887

5. Artarilor

6. Ursului

7. Lalelelor

8. Crinilor

9. Petru Maior

10. Alba Iulia

11. Stefan Octavian Iosif

12. Mihail Kogalniceanu

13. Ecaterina Teodoroiu

14. Constantin Roman Vivu

15. Avram Iancu

16. Stefan cel Mare                                                

17. Andrei Muresanu (intre Nasaudului si C.Ferata)

18. Pietrosul

19. Dumbravei

20. Somesului

21. Iosif Vulcan

22. Victor Babes

23. Tanase Tudoran

24. Mihai Viteazu

25. Ion Ratiu

26. Garii( intre str.Republicii si CF)

27. Alexandru Odobescu

28. Petre Ispirescu

29. Bistricioarei

30. Imparatu Traian

31. Rodnei

32. Valer Braniste

 

valoarea utilizata din imprumut pentru strazi  -  31,431 mil lei.

 

HCL nr.53/2006 privind finantarea unor investitii de interes local din mun. Bistrita, printr- un montaj financiar in valoare de 35 mil. Lei

 

 STRAZILE DIN MUNICIPIUL BISTRITA

CARE SUNT CUPRINSE IN PROIECTUL DE AMENAJARE PISTE CICLISTI

 

 1. 1 Decembrie - DN 17;
 2. Avram Iancu;
 3. Granicerilor;
 4. Ghinzii; Drum comunal 8 - Ghinda;
 5. C.R. Vivu - DJ 173;
 6. Vasile Lupu;
 7. Tudor Vladimirescu;
 8. Cimitirului;
 9. Crinilor;

10. Ion Slavici;

11. Subcetate;

12. Drumul Cetatii DN 17 / terenuri adiacente DN;

13. Drumul Dumitrei Vechi;

14. Dimitrie Cantemir;

15. Eroilor;

16. Imparatul Traian;

17. Valeriu Braniste;

18. Aleea Salciilor / teren situat intre str. Libertatii si Petru Maior, pe langa parau; Aleea Salciilor / teren intre str. Libertatii si Valeriu Braniste, pe langa parau;

19. Petru Maior - tronson 1; Petru Maior - tronson 2;

20. Alexandru Odobescu - DJ 173 C;

21. Ioan Ratiu - DJ 173 C;

22. Codrisor - tronson 1;

23. Alba Iulia;

24. Aleea Sieului;

25. Panait Cerna;

26. Gheorghe Pop de Basesti;

27. Axente Sever;

28. Garoafei.

 

 

 

 

STRAZILE DIN MUNICIPIUL BISTRITA CARE SUNT CUPRINSE IN PROIECTUL  "TRASEE PIETONALE SI PISTE PENTRU CICLISTI IN CENTRUL ISTORIC"

 1. George Cosbuc;
 2. Nicolae Titulescu;
 3. Baba Novac;
 4. Constantin Dobrogeanu Gherea;
 5. Mihail Kogalniceanu;
 6. Tiblesului;
 7. Vasile Nascu;
 8. Ciprian Porumbescu;
 9. Alexandru Vlahuta

10. Lupeni;

11. Ion Luca Caragiale.

.

 

 

Primaria Bistrita. 

0 comentarii1512 vizualizări23 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0