Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 25 Martie 2019 - 3206 vizitatori azi
Parlamentarii fata in fata cu primarii comunelor judetului Bistrita-Nasaud.

Parlamentarii bistriteni au ascultat problemele de natura administrativa si legislativa cu care se confrunta primarii comunelor din judetul Bistrita-Nasaud. In data de 5 aprilie 2018, in sala de sedinte a Palatului Administrativ, a avut loc o intalnire initiata de Asociatia Comunelor din Romania Filiala Bistrita-Nasaud (ACoR BN) la care au fost invitati toti parlamentarii judetului, domnul Emil Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean, Ovidiu Victor Frent si Ciprian Ceclan-Oprea, prefectul, respectiv subprefectul judetului.

In cadrul intalnirii au fost ridicate numeroase probleme legislative care ingreuneaza activitatea in domeniul administratiei publice locale. Domeniile cele mai intens dezbatute au fost cele legate de legea achizitiilor publice, legea cadastrului si birocratia exagerata in domeniul solicitarii si implementarii proiectelor cu finantare nerambursabila.

Presedintele ACoR BN, primar al comunei Lechinta, domnul Romeo Florian a dat asigurari asupra faptului ca toate problemele ridicate vor fi adunate intru-un document, argumentate din punct de vedere legal si transmise parlamentarilor bistriteni.

Rolul principal al asociatiei Comunelor din Romania Filiala Bistrita-Nasaud este de a reprezenta interesele unitatilor administrativ teritoriale de nivel comuna din judetul Bistrita-Nasaud si de a realiza prin colaborare si cu economicitate activitati in domeniul administratiei publice locale.

Asociatia Comunelor din Romania a fost infiintata in anul 1997, ca o asociatie de autoritati locale, avand ca membri comunele din Romania. Numarul membrilor A.Co.R. este de 1750 comune, din toate judetele Romaniei. Asociatia acopera 87% din teritoriul tarii si 48% din populatie, actionand in teritoriu prin intermediul filialelor judetene (dintre care 39 au personalitate juridica).

Asociatia Comunelor din Romania este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, creata cu scopul de a reprezenta in mod unitar comunele membre, constituita in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 264/2005.

    Asociatia Comunelor din Romania urmareste reprezentarea unitara a intereselor membrilor atat in relatia cu institutiile centrale, cat si cu cele de la nivel european sau international. Din 2006 este membru cu drepturi depline in Consiliul Comunelor si Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), devenind astfel si membru al U.C.L.G, din anul 2005 este reprezentata in cadrul Comitetului Regiunilor, in calitatea de observatori, iar incepand cu 1 ianuarie 2007, are trei titulari si trei supleanti, din anul 2009 este membra a Retelei Asociatiilor de Autoritati Locale din Sud-Estul Europei (NALAS), detinand presedintia acesteia, pentru un an, incepand cu luna mai 2015.

 

Compartimentul de comunicare

al Asociatiei Comunelor din Romania Filiala Bistrita-Nasaud.

 

 

0 comentarii1729 vizualizări05 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0