Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 22 Ianuarie 2019 - 15556 vizitatori azi
Imbunatatirea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Bistrita-Nasaud.

A fost elaborat studiul de fezabilitate pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bistrita Nasaud, in perioada  2014-2020. SC AQUABIS SA are in derulare Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Bistrita-Nasaud in judetul Bistrita Nasaud, in perioada 2014-2020. Prezentul studiul de fezabilitate este elaborat in cadrul contractului de servicii de Asistenta Tehnica pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Bistrita-Nasaud, in perioada 2014-2020

        Scopul prezentului proiect este continuarea strategiei locale de dezvoltare a sectorului de apa si apa uzata din judetul Bistrita-Nasaud in vederea indeplinirii cerintelor Acquis-ului de Mediu al Uniunii Europene prin promovarea investitiilor in domeniul apei si apei uzate pentru asigurarea conformarii cu directivele europene privind epurarea apelor uzate (91/271/EEC) si calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE)

               Obiectivul general este imbunatatirea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Bistrita-Nasaud prin extinderea serviciului de alimentare cu apa potabila, controlata microbiologic, in conditii de siguranta si protectie a sanatatii in localitati care au peste 50 de locuitori si asigurarea colectarii si epurarii apelor uzate pentru aglomerarile mai mari de 2.000 l.e.

               Costurile  investitiei sunt de aproximativ  236 milioane de euro.

 

      Descrierea investitiei propusa pentru infrastructura de apa

 • 9 surse noi de apa
 • reabilitarea a 7 surse de apa
 • 6 statii de tratare apa noi
 • Reabilitarea a 4 statii de tratare apa
 • 41 rezervoare de inmagazinare noi
 • reabilitarea a 10 rezervoare de inmagazinare
 • 301 km retea de aductiune noua
 • reabilitarea a 39 km retea de aductiune
 • 666 km retea de distributie
 • reabilitarea a 46 km retea de distributie apa potabila

 

Descrierea investitiei propusa pentru infrastructura de apa uzata

 • 399 km retea canalizare
 • reabilitarea a 16 km de canalizare
 • 7 statii de epurare apa uzata  noi
 • reabilitarea unei statii de epurare apa uzata

 

" Proiect co-finantat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020"

 Pentru intrebari legate de proiect, va rugam sa va adresati Unitatii de Implementare a Proiectului din cadrul AQUABIS, nr. de telefon 0263 214014 sau e-mail uip@aquabis.ro

 

.

 

 1. 1.    Infrastructura de apa si canalizare realizata: 474 milioane lei (103 milioane euro)

-        238,7 km retea de distributie si aductiune apa;

-        97 km retea de canalizare

-        8 statii de tratare a apei potabile si a apelor uzate;

-        10.573 de locuinte bransate la reteaua de apa si canalizare.

-        134.101 beneficiari

 

 1. 2.    Lucrari fazate din MasterPlanul faza 1:

-       Doua contracte de lucrari semnate in luna aprilie care cuprind 16 km retele de alimentare cu apa, 10,6 km retele de canalizare si 1516 racorduri  si bransamente in: Rebrisoara, Nasaud, Salva si Telciu. Valoare totala: 3,7 milioane euro;

-       Un contract de lucrari in achizitie publica care prevede 13,1 km retele de alimentare cu apa, 18,4 retele de canalizare, 2406 racorduri si bransamente.  

 

 1. 3.    Ce vom face pe noul MasterPlan de apa si canalizare 2014-2020 (2023)

230,8 milioane euro

-       666 km retele noi de distributie apa si 46 km retele reabilitate;

-       340 km retele de aductiune;

-       309 km retele de canalizare noi si 16 km de retele reabilitate;

-       9 surse de apa noi si 7 reabilitate;

-       6 statii de tratare noi si 4 reabilitate;

-       41 rezervoare de inmagazinare noi si 10 reabilitate;

-       4 statii de epurare noi si una reabilitata.

Situatia azi:

La data 1 martie s-a aprobat  de catre S.C. Aquabis SA Studiul de Fezabilitate pentru viitoarele propuneri de investitii.

Aplicatia de finantare cu anexa, Studiul de fezabilitate pe varianta conform Ghidului solicitantului, sunt in lucru la Consultant, urmand a fi transmise catre AM dupa obtinerea tuturor avizelor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

 S-a convenit cu AM sa se solicite 12 Certificate de Urbanism pentru fiecare Contract de Lucrari, 11 certificate de la Consiliul Judetean si unul de la Primaria Bistrita.

Pana in prezent s-au ridicat cele 11 certificate de la Consiliul Judetean si urmeaza ca in zilele urmatoare sa se ridice si cel de la Primaria Bistrita.

Consultantul a inceput pregatirea documentatiilor pentru a fi depuse la beneficiarii de utilitati conform solicitarilor din Certificatul de Urbanism.

 Dupa obtinerea Certificatului de Urbanism de la Primaria Bistrita se va depune si pentru autorizatia de mediu, proces care dureaza aproximativ 3-4 luni.

Aprobarea Aplicatiei de finantare se va face doar dupa ce sunt obtinute toate avizele, inclusiv cel de mediu, insa, pana in momentul acela toate documentele trebuie sa fie finalizate si acceptate de AM si JASPERS.

Acestia sunt pasii care trebuie urmati pana in momentul aprobarii finantarii. 

 

 

S.C. Aquabis SA

 

.

 

Foto - Marius Chiuzan. 

0 comentarii1078 vizualizări10 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0