Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 26 Martie 2019 - 5908 vizitatori azi
Bistrita ta, casa ta!

Municipiul Bistrita devine acasa pentru 700 de familii de tineri, acestia avand oportunitatea sa-si construiasca propria casa pe un teren oferit in concesionare de catre Primaria Municipiului Bistrita, intr-un nou ansamblu rezidential. Astfel, sprijinim tinerii, oferindu-le (prin depunerea unui cereri si in functie de disponibilitatea locurilor) suprafete de 300 sau 500 de mp, in concesiune pentru o perioada de 49 de ani (cu posibilitate de prelungire pana la 73 de ani) si de achizitie ulterioara a terenului, pentru construirea unei case noi, in zona strazii Livezi, acolo unde se va ridica ansamblul rezidential.

 Celor aflati la inceput de drum, Primaria Municipiului Bistrita ofera locul pentru a-si cladi casa dorita, raspunzand astfel unei probleme cu care stim ca acestia se confrunta, aceea a pretului ridicat de achizitie a terenului.

Asadar, acest proiect este de fapt un parteneriat pe care-l facem cu voi, cu tinerii, pentru ca sa ramaneti sau sa va intoarceti acasa, in Bistrita, si impreuna sa cladim un oras verde si inteligent / a smart and green city, un oras al viitorului.

 Acest ansamblu rezidential are pe primul loc natura si comunitatea!

Este gandit ca un cartier de case cu mult spatiu verde, parcuri, piste de biciclete, dar si magazine, gradinita, spatii de joaca si zone pietonale.

Toate acestea pentru ca ne dorim ca Bistrita sa devina cu adevarat un oras accesibil tinerilor care sa vada in acest loc o oportunitate de dezvoltare pe termen mediu si lung. 

Astfel, studentii plecati la studii in marile centre universitare, precum si tinerii plecati pentru o perioada la munca in strainatate sunt asteptati si ei, acasa.

 

Va fi un proiect etapizat, iar in prima faza de dezvoltare a sa, in 2019, se vor pune la dispozitia tinerilor, aproximativ 250 de loturi de case.

 

Criterii pentru obtinerea unui lot pentru casa ta:

  • Sub 35 de ani la data depunerii cererii;
  • Loc de munca in Bistrita;

(intreaga lista de criterii va fi stabilita de Consiliul Local si facuta publica)

Conditii obligatorii de indeplinit:

  • Dupa incheierea contractului de concesiune, in termen de 2 ani este obligatorie obtinerea autorizatiei de constructie.
  • Dupa incheierea contractului de concesiune, in termen de 5 ani este obligatorie receptia finala a lucrarilor.

 

Alte conditii:

  • Dupa 10 ani de la semnarea contractului de concesiune (considerand ca au fost indeplinite celelalte conditii), se poate depune cerere catre Consiliul Local pentru achizitia terenului, acesta urmand a fi vandut la pretul lui de piata.
  • Constructia nu poate fi vanduta timp de 10 ani!
  • In intreg procesul de contractare si construire se va oferi consiliere din partea aparatului de specialitate a primariei.

 

Pentru ca acesta este un proiect adresat cetatenilor Bistritei, ne dorim ca denumirea ansamblului rezidential sa fie aleasa de catre dumneavoastra, prin vot.

In acest sens, am deschis un sondaj de opinie unde poate sa fie aleasa denumirea acestuia, pe blogul personal.

 

 

Impreuna construim un #OrasAccesibilTinerilor!

 Bistrita ta, casa ta!

 

 

 

 

 

0 comentarii1253 vizualizări15 mai 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0