Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 20 Ianuarie 2021 - 6284 vizitatori azi
Bistrita/Un agent de politie a refuzat 1.000 de euro.

Ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Bistrita-Nasaud, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud au prins in flagrant ieri, 3 iunie a.c., o persoana fara calitate speciala in timp ce a oferit si a remis, cu titlu de mita, unui politist, suma de 1.000 euro cu scopul ca acesta sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu.

Actiunea de flagrant a fost organizata in baza denuntului depus la S.J.A. Bistrita-Nasaud de catre un agent de politie rutiera din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud - Politia Municipiului Bistrita - Biroul Rutier, prin care acesta sesiza faptul ca, in aceeasi zi, in jurul orei 03:05, un tanar in varsta de 22 ani, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, a pierdut controlul volanului si a avariat un autoturism parcat regulamentar. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat ca alcoolemia celui aflat la volan era de 0,68mg/l alcool pur in aerul expirat. Tanarul a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud unde i s-au prelevat mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In intervalul de timp cuprins intre momentul constatarii evenimentului rutier si pana dupa prelevarea ultimei mostre de sange, autorul faptei a promis in mod repetat agentului de politie suma de 1.000 euro pentru ca acesta sa nu-i intocmeasca dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Agentul de politie a refuzat categoric, de fiecare data, oferta si a sesizat fapta la D.G.A. - S.J.A. Bistrita-Nasaud.

Fata de tanarul prins in flagrant a fost dispusa masura preventiva a retinerii pentru o perioada de 24 h pentru cercetari privind savarsirea infractiunii de dare de mita, urmand ca procurorul competent sa dispuna in cauza.

 

BIROUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE 

 

0 comentarii2632 vizualizări05 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0