Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Iunie 2019 - 6356 vizitatori azi
MISIUNI PENTRU SIGURANTA DESFASURARII REFERENDUMULUI DIN 6 SI 7 OCTOMBRIE 2018.

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate in organizarea si desfasurarea Referendumului din 6 si 7 octombrie 2018 au luat toate masurile, din competenta, pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta publica. Aceste masuri urmaresc buna derulare a procesului electoral, precum si un mod de actiune corect si echidistant al fortelor implicate.

  Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, alaturi de reprezentantii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Judetean de Jandarmi"Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud si Gruparea Mobila de Jandarmi Targu-Mures, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al Judetului Bistrita-Nasaud se vor afla in misiuni, pentru asigurarea masurilor de protectie, ordine si siguranta publica, la sectiile de votare, precum si in locurile de depozitare a buletinelor de vot.

 Masurile de paza si protectie instituite la locatiile sectiilor de votare presupun prezenta politistului, pentru a preveni aparitia unor incidente de natura sa perturbe procesul de votare.

 In acest context, precizam ca 592 de politisti vor asigura paza si protectia la 233 de sectii de votare, dintre cele 313 ce se vor constitui pe raza judetului Bistrita-Nasaud, iar pentru restul sectiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

 De asemenea, peste196 de politisti, se vor afla in strada, in perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale.

 Pentru interventia efectiva la eventuale incidente, politistii angrenati din paza si protectia sectiei de votare vor fi sprijiniti, la cerere, de patrulele de politie aflate in dispozitivul curent de interventie la evenimentele semnalate, care isi vor desfasura activitatea in zona.

 Pentru combaterea oricaror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de politisti si echipe operative, pregatite sa intervina. Astfel, aproape 40 de politisti vor fi constituiti, zilnic,in rezerve (luptatori pentru actiuni speciale si echipe operative de specialisti).

 Pana la repartizarea buletinelor de vot si a celorlalte  materiale necesare votarii la sectiile de votare, 56 de politisti si 94 de jandarmi vor fi in misiuni de protectie, atat a transportului buletinelor de vot, cat si a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

 Inspectoratul de Jandarmi Judetean "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud va avea in responsabilitate 80 de sectii de votare dispuse in 71 de locatii, unde vor fi prezenti peste320 de jandarmi. Pentru un plus de siguranta, vor fi constituite si rezerve de interventie, capabile sa intervina in cel mai scurt timp, daca situatia o va impune.

 Jandarmii vor asigura desfasurarea in conditii de siguranta a activitatii in cadrul Biroului Electoral Judetean, avand si atributii de protectie a transportului buletinelor de vot dupa incheierea procesului de votare.

 320 de pompieri asigura desfasurarea in bune conditii a referendumului.

 Premergator procesului electoral, pompierii au efectuat verificari la obiectivele in care sunt organizate sectii de votare, fiind inlaturate disfunctionalitatile pe linia apararii impotriva incendiilor.

 De asemenea, specialistii ISU desfasoara activitati de instruire pe linia prevenirii situatiilor de urgenta cu presedintii sectiilor de votare, precum si recunoasteri in teren pentru asigurarea accesului autospecialelor si gestionarea eventualelor interventii de urgenta.

 Pentru mai multe informatii privind procesul electoral, puteti consulta, pe pagina unitatii noastre, accesand bannerul special creat in acest sens, care va directioneaza pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteti gasi atat prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cat si actele normative incidente si contraventiile si infractiunile prevazute de acestea.

 

In acest context, va recomandam sa respectati legislatia electorala si regulile de convietuire sociala. Sesizati orice incalcare a legislatiei la numarul unic de urgenta 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

 

 

0 comentarii1050 vizualizări05 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0