Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 25 Septembrie 2020 - 2156 vizitatori azi
Comisia Europeana ofera judetului Cluj o solutie pentru realizarea spitalului regional de urgenta.

In raspunsul primit recent de la Comisarul european pentru politici regionale, doamna Corina Cretu, se admite faptul ca Programul Operational Regional - P.O.R. 2014/2020 poate fi modificat in cursul perioadei de programare, la cererea autoritatilor nationale. Altfel spus, Consiliul Judetean Cluj poate solicita Guvernului Romaniei sa declare Consiliul ca fiind eligibil in depunerea proiectului pentru construirea spitalului regional de urgenta, adica beneficiar in locul Ministerului Sanatatii.

In realizarea pasului institutional urmator, in imediata sedinta a Consiliului judetean, voi cere consilierilor sa isi insuseasca solicitarea, astfel incat demersul nostru sa fie unul unitar, considerand, astfel, ca sanatatea nu are culoare politica.

Documentul va fi prezentat in sedinta publica si va solicita modificarea P.O.R. 2014 - 2020 in sensul inlocuirii ministerului, ca aplicant eligibil, cu unitatile administrativ-teritoriale pe raza carora s-a decis amplasarea spitalelor regionale.

            De asemenea, tinand cont de importanta proiectului, voi solicita si consiliilor judetene din regiunea de Nord-Vest sa sprijine demersul nostru.

Fiind al doilea centru universitar al tarii in care functioneaza 5 spitale judetene, cu o structura de 45 de cladiri separate care indeplinesc impreuna functiile unui spital regional unic cu 3.100 de paturi, judetul Cluj ramane zona eligibila pentru realizarea acestei investitii majore.

 

 

PRESEDINTE

Alin Tise

0 comentarii2457 vizualizări16 ianuarie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0