Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 04 Aprilie 2020 - 10468 vizitatori azi
Intrevederea prim-ministrului Romaniei, Viorica Dancila, cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

Aflata intr-o vizita de lucru in Israel, prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, a avut astazi, 18 ianuarie 2019, o intrevedere cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu. Cei doi inalti oficiali au salutat relatiile excelente dintre cele doua tari, fapt reflectat si de frecventa contactelor bilaterale la nivel inalt. In acest sens, s-a discutat si despre organizarea, in prima parte a acestui an, a sedintei comune a celor doua guverne.

Prim-ministrul Viorica Dancila a reconfirmat interesul Romaniei pentru consolidarea si aprofundarea relatiilor cu Statul Israel in domeniul cooperarii strategice, securitate cibernetica si energetica, medicina, cercetare si inovare.

De asemenea, cei doi premieri si-au exprimat satisfactia pentru avansarea negocierilor in vederea incheierii Parteneriatului Romania-Israel in domeniul noilor tehnologii, de maniera sa stimuleze interesul reciproc al comunitatilor de afaceri din cele doua tari, astfel incat sa fie fructificate potentialele economice bilaterale. A fost subliniata, de asemenea, importanta consolidarii relatiilor in domenii precum sanatate, turism si educatie.

In continuare, au fost discutate posibilele modalitati de cooperare dintre Romania si Israel, inclusiv din perspectiva detinerii de catre tara noastra a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Totodata, cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situatia internationala actuala.

 

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

 

0 comentarii2058 vizualizări18 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0