Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 17518 vizitatori azi
Programe de formare profesionala organizate de A.J.O.F.M. B-N in anul 2019.

In data de 28 ianuarie 2019, cei 20 de cursanti care au finalizat programul de formare profesionala de initiere "Comunicare in limba engleza" au participat, la examenul final de absolvire. A fost primul examen din acest an organizat prin Centrul propriu de Formare Profesionala din cadrul AJOFM Bistrita - Nasaud. Cursul de initiere - comunicare in limba engleza s-a desfasurat in perioada 10.12.2018 - 23.01.2019, clasa a fost formata din 20 de persoane, din care 18 someri si 2 platitori.

 Pentru anul 2019, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud  va organiza prin Centrul propriu de Formare Profesionala, programe de formare profesionala gratuite pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca (someri indemnizati si neindemnizati).

In perioada urmatoare se vor derula prin C.F.P. Bistrita urmatoarele programe de formare profesionala: "Administrator pensiune turistica" (Beclean), "Ingrijitor cladiri" (Sangeorz-Bai), "Agent de securitate" (Bistrita si Nasaud), "Bucatar" (Bistrita), "Coafor" (Bistrita), "Lucrator in structuri pentru constructii" (Bistrita), "Maseur" (Bistrita) si "Contabil"(Bistrita).

Planul de formare profesionala pentru anul 2019  al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud prevede organizarea a 38 de programe de formare profesionala, care sa cuprinda 601 de someri, in 31 de ocupatii:

- Administrator pensiune turistica ; - Agent de securitate; - Ambalator manual; - Baby sitter; - Bucatar; - Coafor; - Comunicare in limba engleza; - Comunicare in limba romana;- Contabil; - Dulgher (exclusiv restaurator); -Expert achizitii publice; - Filator; - Frezor universal; - Frizer; - Ingrijitoare cladiri; - Ingrijitor batrani la domiciliu; - Inspector/referent resurse umane; - Instalator instalatii tehnico sanitare si de gaze; - Lacatus mecanic; - Lucrator comercial; - Lucrator in structuri pentru constructii; - Manager resurse umane; - Mecanic auto; - Manichiurist; - Maseur; - Ospatar(chelner); - Patiser; - Presator mase plastice; - Specialist in domeniul SSM; - Strungar universal; - Sudor.

Din cele 38 de programe de formare profesionala, 37 se adreseaza somerilor si 1 pentru persoanele private de libertate aflate in Penitenciarul Bistrita.

Pentru inscrierea la un program de formare profesionala sunt necesare urmatoarele documente:

- cerere tip (se completeaza la sediul A.J.O.F.M. B - N);

- copie act de identitate;

- copie certificat de nastere;

- copie certificat casatorie (pentru femei);

- copie diploma studii (ultimul act de studii);

- carnet de somer sau adeverinta din care sa rezulte ca persoana este inregistrata la A.J.O.F.M. B-N ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca;

Persoanele interesate sa urmeze un program de formare profesionala organizat de agentie,  sunt invitate sa se inscrie la sediul Centrului de Formare Profesionala din Bistrita, strada Garii, nr. 2 - 4, etaj ll, telefon 0263 - 236296.

 

 

 

Cu stima,

Otilia Rapan

Director Executiv

 

Intocmit,

Adina Preda

Consilier EURES

0 comentarii3836 vizualizări29 ianuarie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0