Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 18 Septembrie 2019 - 12872 vizitatori azi
Intrevedere Viorica Dancila cu Jean-Claude Juncker si Frans Timmermans.

Aflata in vizita de lucru la Bruxelles, prim-ministrul Viorica Dancila a avut o intrevedere, marti, 4 iunie, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, FransTimmermans. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, FransTimmermans, au salutat abordarea europeana a prim-ministrului Viorica Dancila si sprijinul Guvernului Romaniei pentru proiectul european, precum si dorinta de a continua colaborarea stransa cu Comisia Europeana.

In cadrul intrevederii, au fost discutate, de asemenea, rezultatele alegerilor europarlamentare.

Presedintele Juncker i-a multumit premierului Viorica Dancila pentru activitatea excelenta de pana acum a Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, care a inchis peste 100 de dosare, dintre care cele mai importante sunt cele privind Politia Europeana de Frontiera si Garda de Coasta, Autoritatea Europeana pentru Munca, Directiva Copyright si Directiva Gaz. Presedintele CE a subliniat ca aceasta abordare trebuie sa continue, in special in ceea ce priveste avansarea Cadrului Financiar Multianual si pregatirea Agendei Strategice 2019-2024.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, FransTimmermans, au salutat angajamentul Guvernului Romaniei de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar si reluarea imediata a dialogului in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, cu scopul de a inregistra progrese in reformele din sistemul judiciar si in lupta impotriva coruptiei. Cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul Comisiei Europene de a lucra in stransa cooperare cu autoritatile romane pentru a gasi solutii in privinta aspectelor legate de statul de drept si pentru a relua progresele in cadrul MCV.

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

0 comentarii1386 vizualizări05 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0