Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 05 August 2020 - 17868 vizitatori azi
Ziua nationala pentru comemorarea eroilor cazuti in lupta.

  Incepand cu anul 1920 Ministerul de Razboi al Romaniei reintregite, prin Decretul - Lege nr. 1913, a stabilit ca Ziua "Inaltarii Domnului" sa fie Ziua nationala pentru comemorarea eroilor cazuti in lupta. Ii comemoram astazi pentru ca prin ei, prin sacrificiul lor suprem, noi ne-am castigat libertatea si independenta.

Cu ocazia Zilei Eroilor gandurile noastre a se indreapta spre cei care isi dorm somnul de veci, cei care ne-au lasat cea mai pretioasa mostenire - Tara Romaneasca.

Avem datoria sa redam intreaga demnitate celor care au facut sacrificiul suprem, sa cultivam si sa transmitem generatiilor viitoare, sentimente de respect si recunostinta fata de acesti bravi eroi, inscriind cu litere de foc numele lor in memoria neamului romanesc.

Am onoarea sa invit cetatenii municipiului Bistrita la manifestarile prilejuite de Ziua Eroilor, care se vor desfasura in data de 2.06.2011 la "Monumentul Eroilor" din Piata Petru Rares. Manifestarile vor avea loc incepand cu ora 13.00 si vor cuprinde un ceremonial militar si religios ecumenic, depunere de coroane de flori precum si un program artistic dedicat memoriei eroilor.

 

Primarul municipiului Bistrita

                                              Ovidiu Teodor Cretu

 

 

0 comentarii2114 vizualizări02 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0