Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 21 Septembrie 2020 - 3500 vizitatori azi
Defilarea Drapelelor istorice, de Ziua Drapelului National al Romaniei, la Bistrita.

La data de 26 iunie, de Ziua Drapelului National al Romaniei, aducem laolalta 24 de drapele istorice care au calauzit formarea Romaniei Mari si care au marcat, in mod simbolic, toate etapele majore parcurse de tara noastra, incepand din secolul I, i.Hr, pana in prezent. Asadar, in acest an, pe langa ceremoniile obisnuite dedicate acestei Zile, bistritenii vor avea parte si de o "Defilare a Drapelelor istorice", purtate de 48 de tineri imbracati in port traditional, tineri care vor duce Romania, istoria, traditia si respectul fata de acest simbol national, mai departe.

O adevarata lectie de istorie neconventionala, la care va invitam sa participati, cu mic cu mare, cei cu inima romana!

 Programul activitatilor:

 • 25.06, ora 1830 - Ceremonie coborare Drapel de pe catarg;
 • 25.06, ora 1845 - Depunere Drapel la Biserica Protopopiatului Ortodox Bistrita;
 • 26.06, ora 1000 - Slujba de sfintire a Drapelului;
 • 26.06, ora 1035 - Ceremonie publica de inaltare a drapelului Romaniei: onorul militar; salutul Drapelului de Lupta; alocutiune; primirea Drapelului National al Romaniei; binecuvantarea drapelului; sarutul drapelului (autoritati publice locale si comandamentul garnizoanei); inaltarea Drapelului National al Romaniei pe catarg concomitent cu intonarea imnului national; Defilarea drapelelor istorice; defilarea garzii de onoare.

   De ce trebuie sa vii la Ziua Drapelului National al Romaniei?!

 • InSEMN de respect pentru Romania si simbolurile sale;
 • Vei lua parte la un eveniment unic in tara noastra, care aduce laolalta 24 de steaguri istorice, din secolul I, i.Hr, pana in zilele noastre, purtate de 48 de tineri in port traditional.
 • Sunt drapele oficiale, de lupta si pavilioane regale, care marcheaza evenimente importante din istoria noastra.
 • Prin fata ochilor tai, prin aceste drapele, vei vedea secole de lupta, bucuria, respectul, sacrificiul si patriotismul celor care si-au pus viata in slujba idealului national. Pe Drapelul National sunt insemnate, in mod simbolic, toate etapele majore parcurse de tara noastra, de la marile schimbari politice, la cele economice si sociale.
 • Pentru ca cele 3 culori sunt un element de constanta a poporului nostru si pentru ca vei afla detalii interesante despre acest simbol al trecutului, prezentului si viitorului tarii, sub obladuirea caruia se scrie istoria Romaniei!
 • Pentru ca steagul este simbolul care ne aduce IMPREUNA!
 • Va fi o adevarata lectie de istorie neconventionala, la care va invitam sa participati, cu mic cu mare, cei cu inima romana!

 Acest eveniment este realizat prin colaborarea dintre:

Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Primaria Municipiului Bistrita, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan", Ansamblul profesionist "Dor Romanesc" sub egida Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si Serviciul Judetean al Arhivelor Nationale Bistrita-Nasaud.

 Va asteptam sa SARBATORIM IMPREUNA, la Bistrita, Ziua Drapelului National al Romaniei, sub faldurile celor 24 de drapele istorice!

 

0 comentarii2807 vizualizări23 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0