Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 19 Februarie 2020 - 7514 vizitatori azi
Lotul 4 Lugoj - Deva a fost receptionat dar nu poate fi deschis circulatiei !

Cei 22 de km noi receptionati astazi pe Autostrada 1 ( A1), intre localitatile Soimus si Ilia din judetul Hunedoara ( Lotul 4 Lugoj- Deva), nu au putut fi deschisi circulatiei din cauza ca nu poate fi descarcat traficul rutier de pe acest sector.  Lotul 4 al autostrazii Lugoj - Deva este parte integranta a coridorului 4 Pan european ( Rin- Dunare) , iar pe traseul acestuia se afla Dealul Soimus unde a fost pusa in opera una dintre cele mai spectaculoase lucrari de infrastructura din Romania.

 Antreprenorul acestui contract in valoare de peste 419 mil. lei fara TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

 Bretelele rutiere care ar fi permis descarcarea traficului autode pe lotul 4, se afla pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, pe care nu a putut fi inceputa receptia din cauza ca nu au fost indeplinite conditiile tehnice necesare.

 Recomandarea ca receptia sa nu fie demarata pe lotul 3, a venit chiar din partea Consultantului, care a monitorizat santierul.

 In aceasta situatie, Antreprenorul spaniol (Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. - AldesaConstrucciones S.A.- ArcadisEurometudes S.A.) a refuzat propunerea CNAIR de a receptiona ca obiect separat un sector care asigura accesul la bretelele rutiere de la Nodul Ilia, ceea ce ar fi permis deschiderea circulatiei intre Nodurile Soimus si Ilia.

 De altfel nu este pentru prima oara cand Antreprenorul de pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj- Deva creeaza probleme din cauza calitatii slabe a lucrarilor.

 Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. - AldesaConstrucciones S.A.- ArcadisEurometudes S.A a fost la un pas de rezilierea contractului in anul 2017 tocmai din cauza faptului ca a folosit materiale de slaba calitate si nu a respectat metodologiile de lucru, situatie care a dus printre altele la prabusirea, inca din faza de santier a unui segment de drum, pe o lungime de 70 m si o latime de 11 m.

 

  CNAIR SA

0 comentarii1862 vizualizări13 august 2019
rss 2.0
rss 2.0