Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 15 August 2020 - 26376 vizitatori azi
Programe de formare profesionala organizate de A.J.O.F.M. B-N pana la sfarsitul anului 2019.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud va organiza pana la sfarsitul anului 2019, in Bistrita, Beclean si Sangeorz-Bai, urmatoarele programe de formare profesionala:

Nr.crt.

Denumire program

Durata curs in ore

Nivel acces studii

Loc de desfasurare

1

Agent de securitate

360 ore

8 clase

Bistrita

2

Baby sitter

360 ore

10 clase

Beclean

3

Inspector/referent resurse umane

180 ore

liceu

Bistrita

4

Ospatar

720 ore

8 clase

Bistrita

5

Comunicare in limba engleza

90 ore

8 clase

Bistrita

6

Administrator pensiune turistica

720 ore

10 clase

Bistrita

Sangeorz-Bai

7

Frizer

360 ore

10 clase

Bistrita

8

Coafor

720 ore

10 clase

Beclean

9

Expert achizitii publice

80 ore

Studii superioare

Bistrita

 

NOU este programul de formare profesionala "Expert achizitii publice", care are o durata de pregatire de 80 ore, se adreseaza absolventilor de studii superioare si este de tip "specializare".

Ocupatia "Expert achizitii publice" este una noua, necesara in vederea aplicarii corecte si consecvente a tuturor prevederilor legale referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica si/sau a acordurilor cadru de catre autoritatile contractante.

"Expertul in achizitii publice" trebuie sa aiba pregatire tehnica de specialitate sau pregatire economico-financiara sau pregatire juridica, dobandita in urma absolvirii unor studii superioare de lunga sau scurta durata cu diploma de licenta, precum si acele cunostinte de utilizare a calculatorului, de comunicare interumana si negociere care sa ii permita sa indeplineasca toate
exigentele acestei ocupatii.

"Expertul in achizitii publice" are capacitatile si abilitatile necesare pentru a identifica si evalua rapid nivelul de cunoastere si aplicare a cerintelor legale, in general, si a cerintelor esentiale, in special, rezultate din legislatia nationala referitoare la achizitiile publice, in domeniul de activitate in care lucreaza, dar si activitati specifice referitoare la participarea in comisiile de evaluare sau negociere pentru atribuirea contractelor de achizitie publica sau a acordurilor cadru.

"Expertul achizitii publice" analizeaza cerintele legale si are abilitatea de a intelege corect, actele normative nationale, aplicabile activitatilor desfasurate de autoritatile contractante si/sau aplicabile produselor si/sau serviciilor si/sau lucrarilor ce urmeaza a fi achizitionate.

Dintre unitatile de competenta specifice acestei ocupatii, amintim:

            - Analizarea legislatiei aplicabile specifice;

            - Acordarea consultantei de specialitate;

- Planificarea achizitiilor publice;

- Derularea procedurilor de atribuire;

- Finalizarea procedurilor de atribuire;

Pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, inregistrate la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud ( someri indemnizati si neindemnizati), aceste programe de formare profesionala sunt organizate in mod gratuit.

Pentru inscrierea la un program de formare profesionala sunt necesare urmatoarele documente:

-      cerere tip (se completeaza la sediul A.J.O.F.M. B - N);

-      copie act de identitate;

-      copie certificat de nastere;

-      copie certificat casatorie (pentru femei);

-      copie diploma studii (ultimul act de studii);

-      carnet de somer sau adeverinta din care sa rezulte inregistrarea la A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca;

Informatii suplimentare se pot obtine de la sediul institutiei din Bistrita, strada Garii, nr. 2 - 4, etaj ll, telefon 0263 - 236296.

 

Otilia Rapan

Director Executiv

 

 

Intocmit,

Adina Preda

Consilier EURES

0 comentarii2345 vizualizări26 august 2019
rss 2.0
rss 2.0