Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 25 Septembrie 2020 - 2310 vizitatori azi
Absolventi inregistrati in evidentele A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud.

Incepand cu data absolvirii cursurilor, in anul scolar 2018 - 2019, in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud s-au inregistrat 374 de absolventi.

Din totalul de 374 de absolventi inregistrati, 107s-au incadrat deja in munca si 79 beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Absolventii institutiilor de invatamant inregistrati la agentie beneficiaza de informare si consiliereprofesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, precum si de facilitati financiare. Deasemenea, in scopul asigurarii mobilitatii si reintegrarii pe piata muncii, absolventii pot participala programe de formare profesionala.

Inregistrarea absolventilor la agentie, ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Dintre facilitatile acordate absolventilor pentru stimularea incadrarii in munca si stimularea mobilitatii, A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud acorda prima de incadrare si primele de mobilitate.

La randul lor, angajatorii beneficiaza de subventii din partea A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud laincadrarea in munca a absolventilor. "Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat, o suma in cuantum de 2250 lei/lunar".

A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud vine in sprijinul incadrarii in munca a absolventilor si in acest sens va organiza, "Bursa locurilor de munca pentru absolventi". Anul acesta, acest eveniment va avea loc in data de 18 octombrie 2019, la sediul institutiei.

 

 

Otilia Rapan

Director Executiv

 

 

Intocmit,

Liana Volcov

Consilier superior

 

0 comentarii2611 vizualizări01 octombrie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0