Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Solutii pentru eliminarea inechitatilor privind pensiile militare de stat.

Secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, si reprezentanti ai Ministerelor Apararii Nationale si Muncii au avut astazi, la Palatul Victoria, consultari cu o delegatie a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Discutiile au fost axate asupra modificarii Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel incat sa fie eliminate unele inechitati in ceea ce priveste aplicarea legislatiei si calcularea drepturilor militarilor.

Secretarul general al Guvernului a subliniat ca are mandat din partea premierului Viorica Dancila, in calitate de presedinte al Partidului Social Democrat,  sa ii asigure pe reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate caaceasta formatiune politica va sustine in Parlament o initiativa de modificare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Scopul acestui proiect este sa ofere solutii astfel incat, persoane care s-au pensionat in ani diferiti, dar au desfasurat aceeasi activitate, in conditii similare, sa beneficieze de aceleasi drepturi, iar pensiile sa reflecte vechimea in munca si contributivitatea.

Secretarul de stat din Ministerul Apararii Nationale, Mihai Dan Chirica, a mentionat ca aceasta initiativa legislativa este deja pregatita in colaborare cu reprezentantii sindicatelor din domeniu si a tuturor celor interesati, insa actualul Guvern nu mai are prerogative care sa-i permita adoptarea proiectului. In aceste conditii, se fac toate eforturile pentru a nu fi afectate beneficiile pensionarilor militari.  

 Totodata, secretarul de stat din MApN a afirmat ca este pregatita o alta masura destinata cresterii calitatii vietii cadrelor militare in rezerva, respectiv indexarea pensiilor militare cu 4,6%, care poate fi aplicata de la inceputul anului viitor.

Ministrul Toni Grebla si secretarul de stat Mihai Dan Chirica au transmis aprecierea prim-ministrului Viorica Dancila si a actualului Guvern fata de Armata Romaniei, precum si determinarea de a sustine interesele cadrelor militare, prin toate mijloacele constitutionale.

 

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

 

0 comentarii2814 vizualizări26 octombrie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0