Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 08 August 2020 - 19298 vizitatori azi
Mesajul premierului Ludovic Orban transmis cu prilejul zilei Dobrogei si al sarbatoririi a 141 de ani de la unirea Dobrogei cu Romania.

"Unirea Dobrogei cu Romania a reprezentat un act de indreptare morala si istorica, datorat curajului si sacrificiului romanilor in Razboiul de Independenta.

Procesul de transformare, modernizare si de unificare a Dobrogei cu celelalte provincii istorice a contribuit, in mod definitoriu, la cladirea natiunii romane, fundamentata pe coeziunea cetatenilor si solidaritatea in jurul valorilor si proiectelor comune, dar si pe acceptare si toleranta.

In contextul unei Uniuni Europene in care nationalismul tinde sa castige adepti si sa faca uitate idealurile comunitatii, Dobrogea este un model de convietuire etnica, o cale de urmat pentru multi-culturalitate si toleranta, o lectie a acceptarii aproapelui. Mozaicul etnic si cultural da putere acestei regiuni istorice si o distinge prin diversitate.

Dobrogea si dobrogenii, impreuna cu toti ceilalti romani, trebuie sa duca mai departe crezul si valorile care au facut posibila Unirea de acum 141 de ani: un stat puternic, democratic, capabil sa-si apere cetatenii si sa le asigure respectarea drepturilor fundamentale.

Impreuna, cu idealuri si proiecte comune, asumate cu responsabilitate de institutii publice, cetateni, societate civila si clasa politica, ne putem dezvolta ca popor si ca tara. Adevarata unire sta in modul in care cetatenii, alaturi de institutiile statului, reusesc sa se armonizeze si sa convietuiasca in pace si intelegere, fapt dovedit de Dobrogea de-a lungul anilor.

La multi ani, dobrogeni! La multi ani, Dobrogea!"

 

LUDOVIC ORBAN - Prim-ministru al Romaniei

 

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

 

0 comentarii1862 vizualizări14 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0