Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Bucovinei 28 Noiembrie.

"Mihai Eminescu ii spunea dulce Bucovina, altii o numesc Taram de poveste, Colt de rai sau Tara Oamenilor fagi. Astazi sarbatorim 101 ani de cand Bucovina a redevenit parte integranta a teritoriului romanesc, de care ocupatia straina o separase timp de aproape un secol si jumatate.

          Diversitatea culturala, autenticitatea traditiilor pastrate de generatii, bisericile pictate ale Bucovinei - monumente de patrimoniu mondial -, locuri de pelerinaj care atrag turisti si credinciosi in fiecare an, spiritul inca viu al istoriei sunt adevarate comori de suflet pentru toti romanii. Sa le respectam si sa le pastram asa cum le-am primit in dar de la strabunii nostri!

Intr-o lume a globalizarii, modul in care bucovinenii au pastrat vii spiritul si identitatea romaneasca reprezinta o cale de urmat si un fundament solid pentru pastrarea valorilor nationale.

 

La multi ani, dulce Bucovina! La multi ani, dragi bucovineni!"

 

 Ludovic Orban,

Prim-ministru al Romaniei

 

 

 

0 comentarii2933 vizualizări28 noiembrie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0