Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 09 August 2020 - 18528 vizitatori azi
Consilierul local Alin Seserman vrea parcari pentru biciclete.

Expunere de motive cu privire la proiectul de hotarare care prevede montarea a 20 dispozitive  de parcare pentru biciclete in principalele zone ale orasului.

In ultimul timp traficul din Bistrita este mereu comentat intr-un fel sau altul, solutiile pentru deblocare sint cele mai diverse insa nu s-a avut in vedere, cel putin pana in momentul de fata, ce rol ar putea avea incurajarea cetatenilor pentru folosirea bicicletei pentru deplasarile in interiorul orasului si nu numai. Este bine cunoscut efectele pozitive asupra sanatatii individului si a mediului inconjurator. In orasele cu milioane de locuitori bicicleta este cel mai rapid mod de deplasare dar si intr-un oras ca Bistrita poate fi aproape la fel de eficient. Sint orase in Europa unde peste 50%  din transport se face cu bicicleta. In Copenhaga un oras cu 1,8 milioane de locuitori 32%( peste 500000 de persoane) merg la serviciu pe bicicleta. Sigur este nevoie de un proiect mai amplu pentru a avea piste de biciclete astfel incat o arie cat mai mare a orasului sa fie acoperita. O solutie rapida ar fi crearea pe unele strazi piste intre trotuar si masinile parcate de-a lungul strazilor. Ca exemplu pe strada Decebal avem trotuarul urmat de  pista de biciclisti de un metru latime, locul de parcare, urmat de banda de rulare a autovehiculelor. In urma unui tur al orasului este usor sa observi ca la mai toate institutiile publice, sedii de banci policlinici este nevoie in primul rand de montarea acelor parcari pentru biciclete astfel incat fiecare sa-si poata parca bicicleta intr-un loc normal si sigur. Bistrita poate avea un aer mai curat si prin stimularea acestui mod de transport care este sanatos, rapid, eficient si placut. Avand in vedere cele prezentate mai sus va  propun adoptarea proiectului de hotarare care prevede montarea a 20 de dispozitive de parcare pentru biciclete in principalele zone ale orasului conform anexei.

 

 Cu stima                                           

Consilier local

Alin Seserman

 

 

Anexa cu locurile de parcare propuse:

 1. Parcare magazine Kaufland

 2. Strada Independentei in fata magazinului Big

 3. Intersectia Panait Cerna cu Gh. Pop de Basesti

 4. Piata Independentei Sud

 5. Strada Alexandru Odobescu in fata sediu Finante Publice Municipale

 6. Parcare Trezorerie

 7. Piata Mihai Eminescu

 8. Piata Decebal

 9. Pietonal in fata imobil Casa Ion Zidaru

10. Sediu BRD in fata magazinului Domus

11 B-dul Republicii intersectie cu strada Zimbrului

12.Piata Petru Rares

13. Parcare Sala Polivalenta

14.Strada 1.Decembrie in fata la Directia de Finante Publice

15.Strada Stefan cel Mare sediu Posta Romana

16.Spitalul Judetean

17.Strada CR Vivu sediu ITM

18.Piata Florilor

19.Strada Granicerilor dispensarul cu plata

20 Strada Calea Moldovei in fata pietei.

0 comentarii2044 vizualizări09 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0