Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 15 August 2020 - 26724 vizitatori azi
Romania continua acordarea asistentei umanitare Albaniei.

Romania continua demersurile de acordare a asistentei umanitare Albaniei, grav afectata de cutremur, implicandu-se activ in demersul comunitatii internationale de a raspunde solicitarilor de sprijin.

La propunerea Ministerului Afacerilor Externe si urmare a consultarilor cu autoritatile albaneze, Guvernul Romaniei va trimite ajutoare umanitare ce constau in bunuri de stricta necesitate: corturi, saci de dormit, paturi, paturi, saltele si cearsafuri.

In cursul zilei de astazi, 1 Decembrie 2019, doua aeronave ale Fortelor Aeriene Romane vor efectua un zbor pentru transportul ajutoarelor umanitare oferite de catre Romania, precum si pentru redislocarea in tara a echipei RO-USAR si a echipamentelor de interventie din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta,  care a efectuat misiuni de cautare-salvare in zona afectata de seismul produs in 26 noiembrie 2019.

Guvernul Romaniei transmite inca o data intreaga solidaritate fata de poporul albanez, condoleante pentru familiile persoanelor care si-au pierdut viata in urma seismului si insanatosire grabnica persoanelor ranite. De asemenea, Executivul condus de premierul Ludovic Orban exprima intreaga disponibilitate de continuare a sprijinului umanitar acordat de Romania.

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

0 comentarii2079 vizualizări01 decembrie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0