Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 12 August 2020 - 30388 vizitatori azi
Guvernul a aprobat masuri pentru protejarea consumatorilor casnici de gaze naturale.

Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, ordonanta de urgenta pentru instituirea unor masuri in domeniul gazelor naturale.

Actul normativ instituie mecanisme de protectie a consumatorului casnic si a producatorilor de energie termica, pentru cantitatea de gaze naturale utilizata la producerea de energie termica in centralele de cogenerare si in centralele termice, destinata consumului populatiei.

Prin acest act normativ se instituie segmentarea pietei de gaze naturale intre consumatorii casnici si productia de energie termica destinata consumului populatiei,  pe de o parte, iar, pe de alta parte, restul consumatorilor de gaze naturale.

Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern stabileste, pentru perioada iulie 2011-martie 2012, o structura de amestec de gaze naturale import-intern, in care ponderea cantitatilor de gaze naturale din import, in amestecul lunar de gaze naturale sa fie stabilita astfel incat, pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica destinata consumului populatiei, preturile finale reglementate sa ramana constante. Urmare a acestei masuri, in perioada iulie 2011 - martie 2012, pretul gazelor naturale destinate consumului populatie nu va fi majorat.

Astfel, potrivit ordonantei de urgenta, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei va stabili structurile de amestec gaze naturale (import-intern) pentru cele doua segmente de piata create si va monitoriza consumul de gaze pentru fiecare segment.

 

 

                                                                                               Biroul de presa

0 comentarii2345 vizualizări16 iunie 2011




rss 2.0
rss 2.0