Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 20 Septembrie 2020 - 15194 vizitatori azi
In BN sunt la aceasta ora 127 persoane in carantina si 1245 persoane in izolare la domiciliu.

Conform informatiilor primite de la Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, in judetul nostru sunt la aceasta ora: 127 persoane in carantina,  1245 persoane in izolare la domiciliu.

    Dintre persoanele aflate in carantina la momentul de fata, tuturor le-au fost prelevate probe pentru testarea CoVid-19. S-au primit 97 de rezultate negative, iar rezultatele celorlalte persoane este in asteptare.

   Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud executa zilnic misiuni de ordine publica in proximitatea locatiilor de carantinare. De asemenea, jandarmii executa pe raza judetului, actiuni pentru monitorizarea prezentei persoanelor izolate la domiciliu in echipe mixte cu IPJ BN si in patrule independente.

         In ziua de 22.03.2020, intervalul 08.00 - 23.00,  jandarmii au executat in patrule independente in contextul actiunilor de prevenire COVID 19 si au efectuat controale in 8 localitati - 31 de locatii, verificand 83 de persoane.

       In acest moment sunt angrenati in misiuni de prevenire COVID 19, un numar de 71 de jandarmi, astfel: misiuni de paza si protectie la centrele de carantinare, in patrule mixte cu politia si in patrule de jandarmi - pentru verificari la domiciliu ale persoanelor izolate.

      Totodata, jandarmii executa actiuni specifice de patrulare in zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor si in special in zonele in care cetatenii se deplaseaza frecvent pentru aprovizionare.

      Si politistii din Bistrita-Nasaud actioneaza in permanenta pentru prevenirea raspandirii COVID-19.

Astfel, in ultimele 24 de ore, politistii bistriteni au verificat modul de respectare a masurii de izolare in cazul a 921 de persoane, nefiind constate nereguli. De asemenea, 424 de societati comerciale au fost controlate pentru asigurarea suspendarii activitatii, fiind aplicata o sanctiune contraventionala cu avertisment.

    Politistii bistriteni continua sa actioneze integrat, in echipaje mixte cu jandarmi si politisti locali, pentru impunerea normelor legale in timpul starii de urgenta prin verificarea persoanelor si societatilor comerciale, fluidizarea traficului rutier si escortarea autovehiculelor care tranziteaza judetul Bistrita-Nasaud cu persoane care revin din afara granitelor Romaniei.

  In acest moment sunt angrenati in misiuni de prevenire COVID 19, un numar de 170 de agenti ai IPJ si Politia Locala.

    Mentionam faptul ca, pana la aceasta data, ca urmare a nerespectarii obligatiilor privind izolarea, politistii din Bistrita-Nasaud au aplicat 13 sanctiuni contraventionale, in valoare de 17.100 de lei. De asemenea, pentru abaterile constatate cu ocazia verificarilor efectuate la societati comerciale, au fost aplicate 7 sanctiuni, in valoare de 70.100 de lei.

   In total, in data de 22.03, politistii bistriteni au efectuat un numar de 295 controale.

    Angajatii Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud tin permanent legatura cu persoanele aflate in izolare si se asigura zilnic de conditiile bune ale acestora, le ofera consultanta si, in acelasi timp, ii informeaza cu privire la obligatiile si responsabilitatile pe care acestea le au pe timpul celor 14 zile de izolare.

    ISU Bistrita-Nasaud desfasoara misiuni de transport persoane, misiuni de decontaminare tehnica si personal si asigura corturi pentru triaj epidemiologic.

    SAJ Bistrita-Nasaud asigura zilnic misiuni transport analize medicale, asistenta medicala la domiciliu pentru persoane din izolare sau carantina, decontaminare tehnica pemtru resursele proprii.

   DSP Bistrita-Nasaud asigura zilnic servicii de permanenta pentru public, precum si de verificari ale persoanelor aflate in carantina. De asemenea, angajatii DSP raspund sesizarilor telefonice prin anchete in teren.

    Toate structurile din dispozitivul de ordine publica sunt la datorie si actioneaza in sistem integrat.

     Rugam cetatenii judetului nostru sa aiba in vedere prevederile ORDONANTEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind masuri de prevenire a raspandire a COVID-19!

Pentru informatiii despre noul Coronavirus va rugam accesati pagina: https://bn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la-coronavirus/

Pentru date actualizate in timp real despre tarile vizate, accesati link-ul http://www.cnscbt.ro/), respectiv "Lista regiunilor si localitatilor din zona rosie si zona galbena cu transmitere a COVID-19".

Va rugam sa nu uitati de 0800800358 - linia verde, unde cetatenii pot primi informatii despre situatiile legate de COVID - 19.

Programul de functionare al liniei verde este zilnic, intre orele 08.00 si 23.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

Romanii sunt rugati sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii sa apeleze linia TELVERDE.

De asemenea, puteti apela si numerele de permanenta ale Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud: 0263217337 si 0263217309 - telefoanele la care cetatenii care se intorc din strainatate in judetul Bistrita-Nasaud pot primi lamuriri legate de transport/izolare/carantinare, dupa caz.

In continuare insistam sa respectati masurile transmise de autoritati si sa va informati doar din surse oficiale!

0 comentarii1351 vizualizări23 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0