Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 01 Octombrie 2020 - 32800 vizitatori azi
Prefect Stelian Dolha: "Avem nevoie de voluntari" .

In urma activitatii de monitorizare a persoanelor aflate in izolare, demarata recent la nivelul Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, au fost identificate diverse cazuri in care ar fi nevoie de sprijinul comunitatii. Mai exact, este vorba despre persoane care, aflandu-se in izolare, se confrunta cu mari dificultati din cauza faptului ca sunt singure sau nu pot beneficia in acest moment de ajutorul familiei.

Incepand de vineri, 20 martie, angajatii Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud tin in permanenta legatura cu persoanele izolate din judet, care figureaza in evidenta Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud. Pe langa faptul ca le sunt transmise mesaje cu principalele reguli de evitare a transmiterii virusului si riscurile de natura legala in cazul nerespectarii regimului de autoizolare, oamenii sunt sunati pentru a se verifica starea in care se afla si pentru a fi intrebati daca se confrunta cu probleme deosebite, urgente. Astfel, au iesit la suprafata cazuri care au nevoie reala de ajutor, aspect ce necesita o implicare mai larga.

Prefect Stelian Dolha: "Incepand de vineri, colegii din institutie desfasoara o munca intensa, cu caracter permanent si in mare parte voluntara, in incercarea de a-i constientiza pe cei aflati in izolare de gravitatea situatiei si de importanta respectarii regulilor. Ii suna zilnic, de pe telefoanele lor, iar in acest fel am descoperit situatii si povesti care ne-au impresionat. In weekend, pentru cei care aveau nevoie imediata de ajutor, aflati in proximitatea Bistritei, multi colegi s-au implicat personal, ducandu-le cele necesare. Pentru cazurile similare din judet, s-a apelat la primari si in mare parte s-au rezolvat. Insa e nevoie de mai mult si ar fi benefic sprijinul voluntarilor, deoarece numarul celor izolati va creste. In urma telefoanelor noi putem identifica, pe localitati, persoanele aflate in izolare cu nevoi speciale. Mai mult, urmeaza o perioada in care trebuie sa protejam persoanele varstnice si sa le ajutam sa se expuna cat mai putin, iar aici voluntarii pot avea din nou un rol esential. Fac apel asadar la ONG-uri, biserici si reprezentanti ai societatii civile sa se implice sa-i ajutam impreuna pe cei mai vulnerabili dintre noi. Este o batalie in care trebuie sa luptam toti, pe toate fronturile, sa actionam atat institutional cat si personal. Si trebuie sa actionam repede!"

Ii rugam asadar pe cei care vor sa raspunda provocarii (sa ajute prin munca voluntara sau prin donatii) sa ne anunte printr-un mesaj privat pe pagina de facebook a institutiei sau la adresa inform_publice@prefecturabn.ro, unde sa ne lase datele de contact si sa ne indice zona din judet in care pot ajuta. Intre timp, in colaborare cu DSP Bistrita-Nasaud o sa pregatim cateva reguli de urmat pentru voluntari, in asa fel incat toata activitatea sa se desfasoare in conditii de siguranta in actualul context.

 

.

 

Informare de presa 23.03.2020, ora 17:00

Suntem incantati de numarul voluntarilor care ne contacteaza pentru a ajuta persoanele aflate in izolare!Si de departe, ne putem fi alaturi si, chiar daca vremurile ne impun sa pastram distanta intre noi, oamenii vor sa ajute si vor sa ofere inclusiv sprijin financiar!

Asociatia OM - Orasul Mariei se implica in mod direct si a deschis un cont bancar pentru ca cei doritori sa contribuie liber in aceasta actiune!Donatiile pot fi facute in siguranta, printr-un transfer bancar, aici:ASOCIATIA OM (ORASUL MARIEI)IBAN : RO33UGBI0000602007493RON

Donatiile voastre vor fi folosite pentru a cumpara echipamente de protectie pentru voluntari (manusi, masti) si pentru asigurarea unor produse de baza (alimentare, de igiena).Pregatim o lista de alimente si produse de igiena de baza pe care o vom pune la dispozitie persoanelor aflate in izolare (persoane in varsta, persoane singure, persoane defavorizate).

Avem grija de voluntarii nostri!Le asiguram echipamente de protectie, iar produsele pe care le cumparam de la magazine vor fi comandate in prealabil si pregatite, pentru ca voluntarii nostri doar sa le ridice si pentru a reduce timpul petrecut in afara locuintei!

Trebuie sa stam in casa! De aceea, vom alege cu grija voluntarii nostri, ii vom instrui foarte clar cu privire la sarcinile fiecaruia si nu vom angrena decat atatia voluntary de cati va fi nevoie pentru a asigura ajutorul persoanelor izolate.

Plata pentru produse va fi efectuata pe baza de factura, prin virament bancar!Va suntem recunoscatori si va multumim pentru implicare!

Asteptam si restul cererilor la e-mailul inform_publice@prefecturabn.ro.

Revenim cu alte detalii pe parcurs.

 

0 comentarii1330 vizualizări24 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0