Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 27 Noiembrie 2020 - 10754 vizitatori azi
Comunicat de presa referitor la restrictiile de circulatie 15.05.2020.

Incepand cu azi, 15 mai, inceteaza starea de urgenta in Romania! Totodata, este instalata starea de alerta in tara noastra, iar unele masuri valabile in starea de urgenta sunt relaxate.

Astfel, de astazi, este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei si in interiorul localitatilor, iar parcurile pentru public se deschid!

Totusi, este interzisa deplasarea persoanelor in afara localitatii/zonei metropolitane cu urmatoarele exceptii:

 • deplasarea   in   interes    profesional,   inclusiv   intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
 • deplasarea in scop umanitar sau de voluntariat;
 • deplasarea pentru realizarea de activitati agricole;
 • deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de catre producatorii agricoli;
 • deplasarea  pentru  ingrijirea  sau   administrarea  unei proprietati din alta
 • localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obtinerea unor drepturi;
 • deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri in centrele de tratament;
 • deplasarea din alte motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copiilor/membrilor de familie, ingrijirea unei rude/afin sau persoana aflata in intretinere, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati, decesul unui membru de familie;
 • deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
 • deplasarea pentru activitati recreativ-sportive individuale desfasurate in aer liber (ciclism, drumetie, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 • deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un numar limitat de persoane si respectarea regulilor de distantare sociala;
 • deplasarea pentru achizitia, service-ul, efectuarea ITP sau alte operatiuni de intretinere a vehiculelor, activitati care nu pot fi efectuate in localitatea de domiciliu.

Pentru aceste exceptii, este necesar sa justificati calatoria dumneavoastra printr-o declaratie pe propria raspundere, precum cea din imagine.

"Trecerea la starea de alerta inseamna nu doar o relaxare a restrictiilor, inseamna ca restrictiile de pana acum au fost respectate si am reusit, impreuna, sa reducem raspandirea Coronavirusului si sa limitam efectele pandemiei. Starea de alerta este un test pentru noi sa invatam sa traim cu situatia impusa de pandemie pana cand vom reusi sa doboram acest virus. Va multumesc tuturor pentru eforturile pe care le-ati facut pana acum si va rog, totodata, sa fiti prudenti in continuare, pentru a ne relua vietile obisnuite!", transmite prefectul Stelian Dolha.

Este important de retinut ca in toate deplasarile pe care le faceti, sa respectati masurile de de prevenire a raspandirii infectiei si evitarea formarii grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu apartin aceleiasi familii!

Nu uitati ca, in spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun, la locul de munca si in alte spatii inchise, purtarea mastii este obligatorie, astfel incat nasul si gura sa fie acoperite.

In acest link puteti regasi toata masurile impuse odata cu instituirea starii de alerta:

http://www.dsu.mai.gov.ro/hotarare-nr-24-din-14-05-2020-privind-aprobarea-instituirii-starii-de-alerta-la-nivel-national-si-a-masurilor-de-prevenire-si-control-a-infectiilor-in-contextul-situatiei-epidemiologice-generate-de/

 

 

0 comentarii1351 vizualizări15 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0