Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Luna mai este luna promovarii economiei sociale 2020.

Luna mai este luna promovarii economiei sociale si este dedicata organizarii diferitelor evenimente sau actiuni de mediatizare a domeniului economiei sociale, avand drept scop dezvoltarea locala si cetatenia activa, cooperarea si solidaritatea sociala.

Acest sector, reglementat de Legea nr. 219/2015 privind economia sociala, are ca obiective cresterea calitativa si cantitativa a ocuparii, prin crearea de locuri de munca pe termen lung in cadrul intreprinderilor sociale de insertie si a intreprinderilor sociale, dezvoltarea de intreprinderi sociale de insertie care asigura masuri de acompaniere a persoanelor din grupurile vulnerabile pe termen scurt sau mediu pentru integrare treptata pe piata muncii in economia reala, sustinerea si dezvoltarea antreprenoriatului social.

Pentru indeplinirea obiectivelor economiei sociale, entitatile economiei sociale desfasoara, in principal, urmatoarele activitati de interes general:

- producerea de bunuri, prestarea de servicii si/sau executia de lucrari care contribuie la bunastarea comunitatii sau a membrilor acesteia;

- promovarea cu prioritate a unor activitati care pot genera sau asigura locuri de munca pentru incadrarea persoanelor apartinand grupului vulnerabil;

- dezvoltarea unor programe de formare profesionala dedicate persoanelor din grupul vulnerabil;

- dezvoltarea serviciilor sociale pentru cresterea capacitatii de insertie pe piata muncii a persoanelor din grupul vulnerabil.

Atestarea intreprinderilor sociale si certificarea intreprinderilor sociale de insertie sunt gratuite si se realizeaza de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca prin agentiile judetene, respectiv Agentia Muncipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti.

Situatia intreprinderilor sociale care au primit atestat/marca se regaseste in Registrul Unic de Evidenta a Intreprinderilor Sociale publicat la adresa

https://www.anofm.ro/AJOFM Bistrita-Nasaud/Acasa/Registre/Registrul unic de evidenta a intreprinderilor sociale

Pentru o mai buna intelegere a economiei sociale si a precedurilor de atestare si certificare a intreprinderilor sociale / intreprinderilor sociale de insertie pot fi accesate link-ul: http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/2014-domenii/munca/economia-sociala

 

  Cu stima,

Otilia Rapan, Director Executiv

0 comentarii2800 vizualizări20 mai 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0