Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 11 Iulie 2020 - 3446 vizitatori azi
Mesajul Premierului cu ocazia Zilei Eroilor si a sarbatorii Inaltarii Domnului.

"Astazi, o zi atat de importanta din calendarul crestin-ortodox, in care sarbatorim praznicul Inaltarii Domnului, o dedicam si eroilor, ostasilor si tuturor celor care au scris istoria Romaniei prin propriul sacrificiu, pe campul de lupta, in lagare sau in temnitele comuniste, aparand libertatea, credinta stramoseasca, pamantul tarii si idealul de unitate al romanilor.

Omagiem sacrificiul lor inaltator si le pastram vie amintirea prin ceremoniile intrate in traditie cu acest prilej. O rugaciune, un gand, o lumanare aprinsa in memoria lor, grija fata morminte si monumentele comemorative ridicate in cinstea lor sunt modul nostru de a ne exprima astazi recunostinta fata de ceea ce eroii neamului au facut cu gandul la generatiile care aveau sa le urmeze.

Consider insa ca dovada cea mai mare de respect fata de toti acesti eroi este ca noi, la randul nostru, sa-i atragem pe tineri sa cunoasca istoria si sa aprecieze exemplul de daruire si curaj al celor care s-au jertfit pentru idealurile romanilor. Cu arma in mana pe campul de lupta sau din frigul si intunericul temnitelor in care au fost inchisi pentru ca au militat pentru libertate si democratie, eroii secolelor si deceniilor trecute au avut grija de viitorul tarii.

Istoria este scrisa acum si de eroi cazuti la datorie in teatrele de operatiuni din diferite zone de conflict ale lumii, unde au reprezentat cu cinste Romania in cadrul unor misiuni desfasurate sub egida NATO, ONU sau a UE, precum si de toti cei care si-au pierdut viata salvandu-si semenii.

Le inchinamtuturor aceasta zi de mare sarbatoare crestineasca, dupa datina strabuna si oranduirea Bisericii Ortodoxe Romane,cu tot respectul cuvenit pe masura sacrificiului lor.

Odihna in pace, tuturor eroilor neamului!"

 

 

Ludovic Orban,

Prim-ministru al Romaniei

0 comentarii945 vizualizări28 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0