Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
In atentia absolventilor promotiei 2020.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud informeaza absolventii promotiei 2020 ca, in termen de 60 de zile de la absolvire, sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele institutiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispozitie de AJOFM Bistrita - Nasaud in scopul integrarii acestora pe piata fortei de munca.

Precizam ca inregistrarea ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Astfel, absolventii institutiilor de invatamant care se inregistreaza in evidentele AJOFM Bistrita - Nasaud ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, beneficiaza de, servicii de informare si consiliere profesionala, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesionala, precum si de facilitati financiare.

 Actele necesare pentru inregistrarea absolventilor in evidentele AJOFM Bistrita - Nasaud ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, sunt:

  • Actul de identitate;
  • Diploma de absolvire sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii;
  • CV;
  • Declaratie pe proprie raspundere - privind starea de sanatate - formular tipizat;
  • Acord de utilizare a datelor cu caracter personal - formular tipizat;
  • Cerere de mediere/consiliere - formular tipizat;
  • Declaratie pe proprie raspundere - absolventul nu urmeaza o forma de invatamant la data inregistrarii - formular tipizat;
  • Chestionar de evaluare a intereselor - formular tipizat;

 

Formularele tipizate se gasesc pe site-ul institutiei www.anofm.ro/AJOFM Bistrita-Nasaud, la Rubrica Comunicare/Comunicate de presa/In atentia absolventilor promotiei 2020.

 

Prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

In cazul absolventilor de liceu, indiferent daca a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile incepe pe 01 iunie 2020, potrivit prevederilor Ordinului nr. 3191/2019 din 20 februarie 2019 al Ministrului Educatiei Nationale conform caruia.

Elevii care nu au situatia scolara incheiata la toate materiile, se potinregistra in evidentele agentiei in termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta, data inscrisa in adeverinta eliberata de institutia de invatamant.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud

 

 

 Otilia Rapan

Director Executiv

 

Intocmit,

Adina Preda, Consilier EURES.

 

0 comentarii1505 vizualizări09 iunie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0