Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 09 August 2020 - 18880 vizitatori azi
Guvernul a aprobat mentinerea nivelului accizei specifice la tigarete. 124,2 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, alocati pentru unele unitati administrativ-teritoriale.

Executivul a decis mentinerea nivelului accizei specifice la tigarete, potrivit unei Hotarari de Guvern aprobate astazi.

Pentru tigarete, acciza totala este mixta, structura acesteia fiind formata din acciza specifica (euro/1000 tigarete) si acciza ad valorem (% din pretul de vanzare cu amanuntul) potrivit art. 1(2) din Directiva 92/79/CEE privind apropierea taxelor pentru tigarete.

Totodata, prin art. 1 pct. 1 alin. (1) din Directiva 2010/12/UE s-a prevazut un nou mod de calcul pentru stabilirea accizei specifice, care a inlocuit conceptul de cea mai populara categorie de pret (MPPC) cu pretul mediu ponderat de vanzare cu amanuntul (WAP);

Potrivit mecanismului de calcul reglementat prin art. 177 alin. (3) din Codul fiscal, nivelul accizei specifice, exprimat in euro/1000 tigarete, se stabileste anual prin hotarare a Guvernului.

Astfel, in perioada 1 ianuarie 2011 - 1 iulie 2012 nivelul accizei totale ramane neschimbat la valoarea de 76,60 euro/1000 tigarete, iar acest fapt nu ar trebui sa determine o crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul a tigaretelor.

  Biroul de presa.  Informatii de background: Potrivit art. 1 pct. 1 alin. (2) din Directiva 2010/12/UE, Statele Membre sunt obligate sa atinga un nivel minim al accizelor de 90 euro/1000 tigarete, Romania beneficiind de o perioada de tranzitie pana la 1 ianuarie 2018;

          De asemenea, nivelul accizei minime este stabilit la 96% din nivelul accizei totale potrivit art. I pct. 4 din O.U.G. nr. 54/2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale;

 

 

 

 

Executivul a decis astazi sa aloce aproximativ 124,2 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pentru unele unitati administrativ-teritoriale.

Banii vor fi folositi pentru plata unor arierate acumulate de catre autoritatile locale, pentru cheltuieli curente si de capital, precum si pentru finantarea unor obiective de investitii locale aflate in derulare.

Fondurile au fost alocate de Guvern ca urmare a unor solicitari venite din partea administratiilor publice locale, care au acumulat datorii catre furnizorii de utilitati, catre banci sau au conturile blocate.

  Biroul de presa

 

 

 

                                     

0 comentarii2373 vizualizări23 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0