Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 14 Iulie 2020 - 4474 vizitatori azi
Actiuni de evaluare a pagubelor produse in urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase!

In data de 17 iunie, aceasta s-a deplasat in comunele Parva si Zagra. Localitatea Parva a fost cea mai afectata din comuna cu acelasi nume. Aici, fenomenele hidrometeorologice din data de 14 iunie au cauzat numeroase inundari la subsoluri de imobile, dislocari de elemente constructive, eroziuni de acostament, alunecari de teren, inundari si depuneri de aluviuni pe culture agricole, colmatari, cedari de maluri si subspalari de culee.

In comuna Zagra, fenomenele hidrometeorologice din data de 13 iunie au afectat localitatile Perisor, Zagra si Suplai. Aici, au fost inregistrate inundari la nivelul subsolului mai multor imobile, eroziuni de acostament, colmatari de platforme de drum si distrugeri de acostament.


In prima parte a zilei de azi, 19 iunie, prefectul Stelian Dolha impreuna cu comisia au efectuat o vizita in teren in comuna Teaca. In localitatea Pinticu, culturile au fost puternic afectate de cantitatile insemnate de precipitatii, caderile de grindina si viiturile cu nivel remarcabil din 16 iunie (foto si video). Au fost inregistrate si pagube la un bazin de acumulare, precum si colmatari si spalari de drum.

Mai departe, in comuna Matei, comisia mixta a inregistrat in localitatile Matei si Fantanele pagube in randul culturilor agricole, spalari de drum, de acostament si colmatarid e acostament, depuneri de aluviuni si inundari la nivelul subsolurilor unor imobile.

__________________________

*Comisia este constituita din reprezentanti ai Institutiei Prefectului judetul Bistrita-Nasaud, ai Directiei pentru Agricultura Bistrita-Nasaud, ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Inspectoratului Judetean in Constructii Bistrita-Nasaud, ai Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare - Filiala Teritoriala Bistrita-Nasaud, ai Sectiei de Drumuri Nationale Bistrita si ai Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

 

 

Cancelaria Prefectului

0 comentarii721 vizualizări20 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0