Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 10 August 2020 - 18770 vizitatori azi
Sunt permise activitatile sportive si recreative desfasurate in aer liber.

Drept la replica referitor la adresa formulata de Directia de Sanatate Publica a judetului Bistrita-Nasaud catre Primaria Municipiului Bistrita, Serviciul de Protectie Civila si Voluntariat pentru Situatii de Urgenta. Intrucat adresa cu numarul 5177 din data de 20 iulie 2020 circula pe retele de socializare si in presa locala creand confuzie in randul cetatenilor in ceea ce priveste posibilitatea desfasurarii unor activitati in aer liber, Directia de Sanatate Publica doreste sa aduca la cunostinta faptul ca documentul contine un raspuns la o intrebare formulata de SVSU Bistrita, raspuns care, scos din context, a starnit controverse.

Intrebarea formulata de SVSU Bistrita se referea la posibilitatea deschiderii locurilor de joaca aflate in aer liber, dupa cum reiese din documentul atasat.

In raspunsul formulat de DSP BN, s-a facut trimitere la Hotararea numarul 553 din 15 iulie 2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 17 iulie 2020, precum si stabilirea masurilor de prevenire si control ale infectiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, Anexa 3, art. 1 (9), alineat in care se incadreaza tipul de activitate cu privire la care SVSU Bistrita a solicitat informatii. Desi alineatul (9) al art.1 din Anexa 3 nu a fost in intregime citat, era de la sine inteles ca adresa Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud raspunde strict la intrebarea formulata de solicitant.

Adaugam in intregime alineatul la care s-a facut referire:

"9. Se interzic activitatile recreative si sportive desfasurate in aer liber, cu exceptia celor care se desfasoara cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc impreuna, respectiv ciclismul, drumetiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vanatoarea, pescuitul si alte activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii, dupa caz, cu ministrul tineretului si sportului, ministrul mediului, apelor si padurilor sau ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale."

Cu alte cuvinte, sunt permise activitatile sportive si recreative desfasurate in aer liber, atata timp cat se respecta masurile legale prevazute. 

0 comentarii658 vizualizări22 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0