Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 06 August 2020 - 23004 vizitatori azi
Prevenirea raspandirii Coronavirusului - prioritatea autoritatilor!

Prevenirea raspandirii Coronavirusului - prioritatea autoritatilor! Masurile distantarii sociale si a purtarii mastii de protectie - in continuare verificate!

Zilnic, fortele de ordine desfasoara actiuni in zonele aglomerate, centre comerciale, piete, targuri si terase, gari si autogari, mijloace de transport in comun sau in regim taxi pentru verificarea modului de respectare a masurilor impuse in contextul starii de alerta, prevenirea si limitarea raspandirii Coronavirusului.

Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud raporteaza ca, la activitatile desfasurate ieri, 29 iulie a.c., au participat 21 de politisti din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, politisti locali, jandarmi, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Teritorial de Munca, Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei de Sanatate Publica si de la Protectia Consumatorului.

Astfel, in cadrul actiunilor punctuale, au fost verificate 94 de societati comerciale si persoane fizice autorizate si au fost legitimate peste 140 de persoane. De asemenea, au fost oprite in trafic, pentru control, 48 de mijloace de transport in comun si autovehicule.

In urma neregulilor constatate ieri, au foat aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 200 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala impuse si una pentru incalcarea normelor de convietuire sociala.

Tot ieri, jandarmii au aplicat 10 sanctiuni: 3 amenzi de 1.500 lei si 7 avertismente scrise, pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala, fiind verificate un numar de 46 de locatii.

Si jandarmii montani executa actiuni specifice de verificare a societatilor comerciale existente in aria de competenta, privind respectarea masurilor stabilite de catre  autoritati, respectiv actiuni de patrulare pe traseele frecventate de turisti.

In aceasta perioada jandarmii bistriteni executa si actiuni comune cu reprezentantii I.S.C.T.R. - Inspectoratul de Stat pentru Control in Traficul Rutier Bistrita-Nasaud. Aceste misiuni sunt executate in baza protocolului incheiat la nivel national si vizeaza executarea de actiuni comune privind verificarea operatorilor economici care desfasoara activitati de transport public persoane privind respectarea masurilor de protectie individuala,  transport de marfuri, a transporturilor produselor cu caracter special precum si a celor care au obligatia de a asigura cu paza acest tip de transporturi.

 

Constant, in actiunile desfasurate, reprezentantii fortelor de ordine atrag atentia asupra importantei respectarii regulilor privind distantarea social si a purtarii in mod corect a mastii de protectie.

Activitati asemanatoare vor fi desfasurate in continuare pentru cresterea constientizarii necesitatii de a respecta masurile de protectie individuala si de distantare sociala.

 

 Va amintim de TELVERDE - 0800800165, numarul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID-19.
Respectarea acestor masuri este importanta pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatilor in conditii de siguranta sanitara!

Numarul cazurilor de infectie cu noul Coronavirus inregistrate la nivel national in ultimele 24 de ore este de 1356, un numar ingrijorator astfel ca protejarea sanatatii voastre si a celor dragi prin respectarea recomandarilor de igiena, distantare sociala si purtarea mastilor de protectie trebuie sa devina prioritara!

#stopsarscov2


0 comentarii469 vizualizări30 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0