Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 04 Mai 2024 - 14587
Proba scrise la Limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat.

La a doua proba scrisa a examenului national de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba E).c) - Proba obligatorie a profilului - desfasurata astazi, 25 august, au participat 315 candidati din cei 408 inscrisi. Nu s-au prezentat la examen 93 de candidati, in timp ce 1 candidat a fost eliminat pentru frauda sau tentativa de frauda. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ?C. Nu s-au inregistrat situatii speciale, cum ar fi izolare la domiciliu, spitalizati/carantinati.

Subiectele si baremul de corectare pentru proba de Limba si literatura romana au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Celelalte probe se vor desfasura conform urmatorului calendar:

  • 26 august: proba la alegere a profilului si specializarii - E.d)
  • 27 august: proba la Limba si literatura materna -  proba E.b)

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor derula in zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. In acest sens, comisiile de bacalaureat din unitatile de invatamant liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea/recunoasterea nivelurilor de competenta la probele de profil din cadrul examenului national de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afisarea primelor rezultate inregistrate la probele scrise va avea loc in data de 2 septembrie (pana la ora 12:00) si va fi urmata de etapa depunerii contestatiilor, in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca in prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD).

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sambata, 5 septembrie.

 

Biroul de presa Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii2310 vizualizări25 august 2020




rss 2.0
rss 2.0