Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 07 Martie 2021 - 14714 vizitatori azi
Consultari pe marginea strategiei 2021-2027 de incluziune a minoritatii rome.

Institutia Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud a gazduit marti, 25 august 2020, o sedinta avand ca tema principala de discutie Strategia Guvernului Romaniei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome, pentru perioada 2021-2027. Intrunirea a fost organizata de Daciana Fetti, expertul cu atributii in implementarea politicilor publice pentru romi din cadrul Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, la solicitarea reprezentantilor Agentiei Nationale pentru Romi, care in aceasta perioada au programate o serie de intalniri cu autoritatile din mai multe judete, pentru a discuta despre necesitatea unei noi viziuni in abordarea problematicilor etniei rome.

La consultari au participat suprefectul Eugen-Dicones Curteanu, Daniel Radulescu - presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, Iulian Paraschiv - director cabinet in cadrul agentiei, precum si membri ai Grupului Mixt pentru Romi Bistrita-Nasaud.

Subprefectul a insistat pe ideea ca noua strategie trebuie creionata pe nevoile reale si specifice ale familiilor, respectiv comunitatilor de romi provenind din diverse zone, motiv pentru care astfel de discutii aplicate, in functie de caracteristicile locale, sunt foarte utile pentru a completa noul document de planificare in mod corect si realist.

La randul sau, presedintele Daniel Radulescu a detaliat aspectele negative observate in aplicarea vechilor strategii, mentionand ca cea mai mare problema constatata, ce trebuie remediata,

este legata de abordarea integrata a politicilor, care pana acum a fost invocata foarte mult in plan teoretic si s-a regasit deficient in practica.

            Pe site-ul Agentiei Nationale pentru Romi poate fi consultat documentul continand viziunea pentru noua strategie in domeniul incluziunii sociale a romilor, document pentru care se mai pot transmite propuneri pana in data de 15 septembrie a.c.

→ http://www.anr.gov.ro/images/Site2020/Documente/ANR---Text-prezentare-noua-viziune-a-viitoarei-SNIR-2021-2027---19.02.2020-FINAL-pentru-website.pdf

 

Biroul de presa

0 comentarii1316 vizualizări25 august 2020
rss 2.0
rss 2.0