Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 05 Martie 2021 - 12434 vizitatori azi
Start campaniei electorale, start unui plus de prudenta si responsabilitate!

Avand in vedere faptul ca in data de 28 august incepe oficial campania electorala pentru alegerile locale, atragem atentia asupra faptului ca este prima campanie electorala derulata pe fondul pandemiei cu SARS-Cov-2. In consecinta, este mare nevoie sa nu pierdem din vedere acest aspect si sa manifestam cu totii - autoritati, candidati, alegatori - un plus de prudenta pentru a traversa aceasta perioada in conditii de siguranta.

"Perioada premergatoare alegerilor este prin definitie o etapa intensa, in care fiecare participant la competitie vrea sa isi promoveze cat mai bine programul si actiunile. E un lucru normal intr-o societate democratica insa fac un apel, in primul rand catre candidati, sa se asigure ca regulile impuse de pandemie sunt respectate la evenimentele pe care le organizeaza. Mai mult, adresez tuturor rugamintea ca, indiferent de optiunea politica, sa se manifeste responsabil si civilizat, inclusiv in mediul online. Un prim mare castig pentru toata lumea va fi daca reusim sa ne alegem reprezentantii locali fara sa inregistram o crestere a numarului de imbolnaviri", transmite Eugen Curteanu, reprezentantul Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud.

Conform atributiilor care le revin, institutiile M.A.I. sunt pregatite sa sprijine organizarea  alegerilor si sa monitorizeze intregul proces electoral. Pentru o buna comunicare, s-a dispus la nivelul ministerului constituirea Centrului de Comunicare al M.A.I., incepand cu data de 28.08.2020, respectiv a centrelor de comunicare judetene. In cazul centrelor judetene s-a stabilit ca "vocea unica" in relatia cu reprezentantii presei va fi asigurata de purtatorul de cuvant din cadrul fiecarui inspectorat de politie judetean. Acesta va fi sprijinit cu informatii specifice de catre purtatorii de cuvant din cadrul institutiilor prefectului, inspectoratelor judetene de jandarmi si inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta.


Biroul de presa

0 comentarii1141 vizualizări28 august 2020
rss 2.0
rss 2.0