Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 24 Octombrie 2020 - 11348 vizitatori azi
Mesaje cu ocazia inceperii noului an scolar.

"Copiii si adolescentii Romaniei incep astazi un an scolar atipic, un adevarat test pentru intreaga societate, avand in vedere prioritatile de protectie sanitara ale momentului, in contextul pandemiei COVID-19. Educatia este conditie de baza pentru o societate civilizata si, dupa aproape sase luni in care au fost nevoiti sa se adapteze invatamantului la distanta, elevii se intorc in clase pentru a-si continua pregatirea cu o lectie in plus pe care trebuie sa o invete: grija fata de propria sanatate si fata de cei din jur. Ne dorim sa asiguram tinerei generatii acces la invatamant de calitate, dar este, in egala masura, important ca actul educational sa aiba loc intr-un mediu sigur si din punct de vedere sanitar. Pericolul infectarii cu noul coronavirus inca nu a trecut, ceea ce vedem, din pacate, zilnic, in evolutia numarului de cazuri. Ne confruntam cu un inamic diferit fata de virusurile cunoscute pana acum, iar solutia pe care o avem la indemana este sa impiedicam transmiterea lui, respectand cateva reguli simple de igiena si de distantare fizica. Responsabilitatea revine fiecaruia dintre noi, pentru ca lucrurile sa nu ia o turnura mai greu de gestionat din punct de vedere sanitar.

Acest inceput de an scolar reprezinta o provocare pentru toti: elevi, familiile lor, cadre didactice si, nu in ultimul rand, autoritatile cu atributii in domeniu. Va fi un efort comun pentru ca scolile care vor functiona in regim clasic sa nu devina vectori de transmitere a noului coronavirus, iar acolo unde orele se vor desfasura online sa asiguram calitatea actului educational. Ii indemn pe toti sa se implice in acest efort. Purtati masca, respectati regulile de protectie si de siguranta sanitara, pretuiti educatia!  Va urez succes la invatatura, dragi elevi, pentru ca doar munca temeinica si perseverenta sunt cai sigure pentru realizarile voastre! Respectati-va profesorii, respectati-va parintii si bunicii! Protejati-va pe voi si pe toti cei dragi! Regasirea colegilor, prietenilor este cu atat mai placuta dupa o perioada atat de lunga si dificila, dar lucrand impreuna, chiar in lipsa apropierii fizice, formand echipa, va veti bucura de noi experiente educative. Impreuna trecem mai usor testul pandemiei! Profesorilor si tuturor cadrelor didactice le urez succes in misiunea lor nobila de formare a generatiilor de maine. Aveti acum inca o responsabilitate importanta: impreuna cu medicii si cu toti cei din prima linie, veti contribui la protejarea sanatatii elevilor si la combaterea raspandirii virusului. Adresez un gand bun parintilor, le transmit sa aiba putere pentru a-si sustine copiii in aceasta perioada dificila.Tuturor, multa sanatate si succes!" 


Ludovic Orban,Prim-ministru al Romaniei.

 

.

 

Mesajul reprezentantului Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, cu ocazia inceperii noului an scolar:

 "Scoala a constituit, pentru generatii intregi de elevi si profesori, locul experientelor impartasite. Acum, inceperea cursurilor va sta insa sub semnul experimentarii atentiei la sanatatea semenilor nostri, grijii pe care suntem datori sa ne-o acordam unii altora si protejarii reciproce, fie ca suntem elevi, profesori, parinti sau bunici.

 Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud ureaza succes tuturor celor implicati in procesul educational, cu mentiunea ca este de dorit ca optimismul cu care trebuie abordat noul an scolar sa tina seama de regulile de protectie, atat de mult invocate. Distantarea fizica, pe cat este posibil, purtarea mastii si respectarea riguroasa a normelor de igiena sunt cele mai sigure metode pentru prevenirea imbolnavirilor, indiferent unde ne aflam.

 Chiar daca, deocamdata, nu exista un raspuns simplu la toate ingrijorarile pe care le avem, putem fi vigilenti respectand regulile care si-au dovedit pana acum utilitatea. Aceasta este cea mai buna strategie de a ne pozitiona, pentru moment, impotriva virusului.

 In cazul situatiilor atipice, fara precedent - ca cea in care ne aflam - atitudinea realista, echilibrata si orientarea catre solutii la probleme care, inevitabil, apar, constituie intotdeauna mijloace valide pentru a tine lucrurile sub control.

 Mai mult ca oricand, este nevoie ca noi toti sa formam o echipa unita si responsabila, astfel incat elevii sa aiba un acces sigur si echitabil la educatie.

 Pandemia este o etapa care ne obliga sa ne adaptam, sa continuam sa invatam din experiente, dar, mai mult decat orice, reprezinta o provocare pe care daca o depasim cu bine, vom deveni mai puternici."

 

Eugen-Dicones CURTEANU


.

 

Succes in noul an scolar! 

Un inceput atipic, unul in care educatia se bazeaza strict pe constiinciozitatea elevilor, intelepciunea si profesionalismul profesorilor, implicarea parintilor si autoritatilor locale.

 Guvernul a abandonat scoala si nu vrea sa inteleaga faptul ca educatia este gratuita, indiferent de situatie, de pandemie sau normalitate.

 S-au spalat pe maini de responsabilitate, pasand totul autoritatilor locale si neoferind NIMIC educatiei: nici masti, nici tablete, nici macar manuale!

 Asadar, anul scolar nu incepe optimist, singura salvare fiind in mainile elevilor, profesorilor, parintilor si autoritatilor locale.

 Totusi, se ofera tuturor o lectie: "Implicarea va creste Romania educata."

 https://www.facebook.com/661024020617815/posts/3367809613272562/

 

Radu Moldovan0 comentarii805 vizualizări14 septembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0