Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 28 Septembrie 2020 - 1710 vizitatori azi
Verificari privind igienizarea cursurilor de apa.

Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Somes-Tisa au verificat modul in care au fost salubrizate cursurile de apa si au fost intretinute santurile si rigolele in localitati, pentru asigurarea sectiunilor de scurgere a apelor. Controalele au fost efectuate in luna august 2020, in judetele Cluj, Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Salaj.

Comisiile au verificat 191 de unitati administrativ-teritoriale (U.A.T.-uri) din cele cinci judete arondate (36 - in judetul Cluj, 73 - in judetul Maramures, 11 - in judetul Satu Mare, 28 - in judetul Bistrita-Nasaud si 43 - in judetul Salaj). 

Au fost incheiate Procese-verbale de constatare la toate U.A.T.-urile verificate, iar acolo unde    s-au constatat neconformitati s-a dispus reprezentantilor legali remedierea acestora, respectiv indepartarea depozitelor de deseuri.

Reiteram faptul ca primariile au obligatia, ca pe raza localitatilor, sa asigure masuri corespunzatoare pentru conservarea si protectia mediului, intretinerea cursurilor de apa si prevenirea poluarii accidentale a mediului si implicit, a cursurilor de apa.

Totodata, deseurile depozitate in zona podurilor si a podetelor de catre agentii economici sau de catre cetateni pot provoca inundatii, prin obturarea sectiunii de scurgere a apei.  

Revenim la apelul adresat cetatenilor de a manifesta atentie mediului in care traim. Pastrarea mediului curat si protejarea resurselor de apa sta in puterea si in responsabilitatea fiecaruia dintre noi: oameni, autoritati si organizatii. 

 

 

Compartimentul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa 

0 comentarii490 vizualizări15 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0