Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Gospodarie atacata de urs in localitatea Muresenii Bargaului.

Un urs a provocat noaptea trecuta pagube materiale intr-o gospodarie din satul Muresenii Bargaului, apartinand de comuna Tiha Bargaului. Un porc a fost ranit iar un al doilea a fost extras din curte. Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, in data de 20 septembrie a.c., ora  23:59. 

            La locul solicitarii s-a deplasat o patrula mixta, formata din politisti si jandarmi, care executa serviciul in zona de responsabilitate a Sectiei nr. 2 Politie Rurala Prundu Bargaului. Fortele de ordine au constatat daunele, s-au asigurat ca ursul este plecat din zona si ca oamenii care locuiesc acolo nu sunt in pericol.

 

Intre timp au fost informati reprezentantii Primariei Tiha Bargaului, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului de Politie Judetean, Agentiei pentru Protectia Mediului, Garzii Forestiere, Directiei Silvice, Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud, precum si ai Ocolului Silvic Bistrita-Bargaului. In momentul de fata este in derulare procedura pentru constituirea comisiei de constatare si evaluare exacta a pagubelor.

 

Rugam cetatenii care locuiesc in zone frecventate de ursi sa manifeste o atentie deosebita in aceasta perioada si sa anunte imediat autoritatile in momentul in care observa animale salbatice in apropierea locuintelor.

 

 

Biroul de presa

1 comentariu2940 vizualizări22 septembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0