Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Sedinta tehnica pe tema alegerilor locale, la Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud.

Membrii Comisiei Tehnice Judetene Bistrita-Nasaud, cu atributii in coordonarea activitatilor de organizare a alegerilor locale, s-au reunit ieri, 21 septembrie, intr-o sedinta de lucru desfasurata la Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud, pentru prezentarea raportului de activitate la zi si pentru stabilirea unor detalii organizatorice, specifice ultimei saptamani electorale.

 

Potrivit ultimelor date puse la dispozitie de Autoritatea Electorala Permanenta si Biroul pentru Imigrari Bistrita-Nasaud, in judetul Bistrita-Nasaud figureaza 262.862 alegatori inscrisi in listele electorale permanente, 334 alegatori inscrisi in listele electorale complementare si 247.993 alegatori posesori de carti de identitate.

 

Pentru judetul Bistrita-Nasaud au fost tiparite 1.162.244 buletine de vot, care vor fi pregatite in pachete distincte, pe categorii (primar, consiliu local, presedinte consiliu judetean si consiliu judetean), pentru fiecare circumscriptie electorala si pentru fiecare sectie de votare, incepand cu data de 20.09.2020. Distribuirea efectiva a buletinelor de vot va avea loc in data de 26 septembrie.  

 

Pe langa respectarea punctelor cuprinse in calendarul electoral, s-a insistat pe necesitatea respectarii normelor sanitare in contextul pandemiei, respectiv pe organizarea generala a activitatii in conditii de siguranta. Prin urmare, in cadrul sedintei s-a stabilit ca fiecare membru al comisiei sa raspunda de un anumit numar de sectii de votare si sa verifice personal, in perioada imediat urmatoare, modul in care sunt pregatite sediile sectiilor pentru ziua votului.

 

Reamintim faptul ca, in judetul Bistrita-Nasaud, sunt in total 313 sectii de votare, dintre care 83 in mediul urban si 230 in mediul rural.

 

Biroul de presa

0 comentarii2884 vizualizări22 septembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0