Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 05 Martie 2021 - 11410 vizitatori azi
Ziua mondiala a educatiei - 5 octombrie 2020

Actul de educatie in Romania trece printr-o transformare dificil de anticipat cu doar un an in urma: discutam despre un alt mod de predare si de interactiune a dascalului cu elevul, despre colegi care trebuie sa colaboreze la distanta, fara a prejudicia oportunitatile lucrului in echipa, despre oameni care invata din mers sa profeseze altfel decat au facut toata viata. 

Efortul de adaptare al cadrelor didactice, aplicarea unor metode inovative menite sa mentina interesul pentru invatare al copilului si sa-l ajute sa-si formeze competente si abilitati sunt determinante pentru a face posibila continuarea procesului de invatamant, in pofida tuturor barierelor ridicate de criza sanitara.  Faptul ca noul an scolar si universitar a inceput in conditii de siguranta sanitara, iar dreptul la educatie al copiilor si tinerilor poate fi asigurat, se datoreaza implicarii si flexibilitatii cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanta, cu aceeasi dedicare, indiferent de situatia epidemiologica. 

Contextul sanitar pune insa pe umerii profesorilor, invatatorilor si educatorilor o noua responsabilitate. Pe langa disciplina pentru care s-au pregatit, dascalii predau acum copiilor o noua lectie: grija fata de sine si fata de cei din jur, esentiala pentru protejarea sanatatii si vietii tuturor.

Cu prilejul Zilei mondiale a educatiei, transmit cadrelor didactice si elevilor sanatate, incredere si succes in toate proiectele pe care si le propun!

 

 

Ludovic Orban,

Prim-ministru al Romaniei

 

0 comentarii994 vizualizări05 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0