Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 27 Februarie 2021 - 13226 vizitatori azi
ACTIUNILE FORTELOR DE ORDINE DIN ULTIMA SAPTAMANA 12.10.2020.

Zilnic, fortele de ordine desfasoara actiuni in zonele aglomerate si mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a masurilor impuse in contextul starii de alerta, prevenirii si limitarii raspandirii Coronavirusului. 

Inspectoratul de Politie Judetean raporteaza ca, in perioada 5-11 octombrie, sub autoritatea Institutiei Prefectului, au fost organizate 48 de actiuni punctuale de verificare pe raza judetului la au participat 373 de politisti din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, politisti locali, jandarmi, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Teritorial de Munca, Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei de Sanatate Publica si de la Protectia Consumatorului.

In total au fost verificate 854 de societati comerciale, au fost legitimate 1459 de persoane si au fost verificate in trafic 562 de autovehicule, dintre care 120 de mijloace de transport in comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 374 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 122.505 de lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 692 lei. Din totalul acestora, 4 sanctiuni contraventionale in valoare de 4.500 lei au fost aplicate operatorilor economici care organizat evenimente fara respectarea prevederilor legale.

 

 

Inspectoratul de Jandarmi Judetean raporteaza ca actiunile jandarmilor pentru prevenirea si limitarea infectarii cu noul Coronavirus au continuat in ultima saptamana cu verificari executate in magazine, mijloace de transport in comun, cafenele, piete, restaurante, lacasuri de cult, terase si zone de agrement.

A fost verificat modul de respectare a masurilor de protectie individuala in 483 de locatii, fiind aplicate 169 de sanctiuni, astfel: 39 de amenzi in valoare de 17.800 lei si 131 de avertismente scrise pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala.

Duminica, 11 octombrie a.c. au fost executate si actiuni punctuale de verificare a respectarii masurilor de protectie individuala, respectiv a masurilor privind respectarea distantarii fizice la lacasurile de cult din aria de competenta.

Jandarmii montani de la Rodna, Piatra-Fintinele si Colibita continua actiunile de patrulare pe traseele frecventate de turisti dar si actiunile de verificare in zonele de agrement din aria de competenta. Totodata, au fost executate si actiuni de verificare a respectarii masurilor de prevenire a infectarii cu noul Coronavirus, de catre agentii economici si de catre turisti.

 

Va amintim de TELVERDE - 0800800165, numarul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID-19.

 

Cancelaria Prefectului.

0 comentarii1190 vizualizări12 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0