Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 02 Decembrie 2020 - 6598 vizitatori azi
Situatia epidemiologica la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, astazi, 23.10.2020.

Situatia epidemiologica la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, astazi, 23.10.2020, este urmatoarea: 

2156 cazuri confirmate de CoVid-19;

119 decese;

1838 persoane externate (1178 externate vindecate si 602 externate la cerere);

1205 persoane in carantina;

278 persoane izolate;

319 teste efectuate (219 efectuate la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, restul la laboratoare private).

 

Precizari:

• Pana in prezent, 95 cadre medicale (24 medici, 71 asistenti, 1 kinetoterapeut) si 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) si un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 106 persoane au fost externate.

• 139 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajati ai unor agenti economici din judet. Dintre acestea, 63 au fost externate.

• Sapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienti ai unui centru de dializa din judet. Sase persoane au fost externate.

• 17 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primarii din judet. Zece persoane au fost externate.

• 4 persoane bolnave de CoVid-19 sunt angajate ale Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud. Doua dintre acestea au fost externate.

• 2 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul CFR. Una dintre acestea a fost externata.

• Printre pacientii confirmati cu Coronavirus se afla 8 beneficiari si o infirmiera de la un centru de asistenta pentru varstnici din judetul Bistrita-Nasaud. Infirmiera a fost externata. In ceea ce priveste beneficiarii, sase au fost externati, iar din pacate, unul a decedat.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla 19 beneficiari si 13 angajati de la un centru de recuperare din judetul Bistrita-Nasaud. 5 angajati au fost externati. Totodata, au fost externati si 15 beneficiari.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla si sase angajati de la o unitate medico-sociala din judetul Bistrita-Nasaud. (3 asistenti medicali si 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoana (asistent medical) a fost externata.

• Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean. Trei dintre acestea au fost externate.

• Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Bistrita - Nasaud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoana este in izolare la domiciliu.

• Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judet sunt politisti locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla 9 fotbalisti. Doi dintre acestia au fost externati.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla 4 handbaliste si un angajat de la CS Gloria 2018.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla doi sportivi de la CSM.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 17 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, o persoana este internata, 1 in evaluare si restul in izolare la domiciliu.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 25 din cazurile active sunt elevi. Cinci dintre acestia sunt internati in spital, unul in evaluare iar restul se afla in izolare la domiciliu.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla un asistent social, 4 angajati si un medic rezident de la trei centre de asistenta pentru varstnici din judet.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla trei beneficiari si doi angajati ai unui Centru pentru Protectia Copilului din subordinea DGASPC BN.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla un beneficiar si doi angajati de la o casa de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla 11 angajati ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud. Doua persoane au fost externate.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla 14 angajati ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrita (dintre care 1 medic si 9 asistenti medicali). Cinci persoane au fost externate.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla 18 angajati ai Inspectoratului Judetean de Politie. 15 persoane au fost externate, iar doua persoane sunt in izolare la domiciliu.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla 15 angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita (1 angajat departament resurse umane, 10 angajati ai Blocului Alimentar, trei registratori, si o ingrijitoare de curatenie din Ambulatoriul integrat - Policlinica Bistrita). O persoana a fost externata.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla un angajat al Spitalului Orasenesc Beclean.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se afla trei angajati ai Agentiei pentru Plati si Interventie Agricultura Bistrita-Nasaud.


 

.

 

 

Sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud pentru gestionarea situatiei pandemice din judetul Bistrita-Nasaud!

Ultima sedinta a grupului de lucru din cadrul C.J.S.U. Bistrita-Nasaud a avut ca invitati managerii Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, Lazany Gabriel, al Spitalului Orasenesc Nasaud "George Trifon",jur.  Marcu Daniel, al Spitalului Orasenesc Beclean, jur. Tusa Bogdan si presedintele Asociatiei profesionale a medicilor de familie, dr. Niculai Dumitru.

In cadrul sedintei, condusa de prefectul Stelian Dolha in calitate de presedinte C.J.S.U, a fost transmis medicilor de familie, prin intermediul presedintelui Asociatiei profesionale a medicilor de familie, rugamintea de a intensifica monitorizarea pacientilor cu risc inscrisi la acestia si pastrarea comunicarii cu pacientii diagnosticati cu CoVid-19, pentru a avea in vedere posibile agravari care necesita internare, pas-cheie in tratarea bolii care poate cauza complicatii grave sau chiar decese. Totodata, este punctata importanta de a insista cu recomandarea internarii acelor pacienti bolnavi de CoVid-19 aflati in izolare si a caror stare de sanatate se agraveaza, dar refuza internarea din diverse motive. Este subliniata importanta consultarii tuturor pacientilor in general, iar in cazul pacientilor cu CoVid-19 se insista pe oferirea de informatii clare si complete pentru a veni in sprijinul acestora in urmarirea evolutiei bolii.

Doamna director a Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, dr. Anca Andritoiu, a transmis dlui dr. Niculai Dumitru o solicitare din partea Serviciului de Ambulanta Judetean de a mobiliza medici de familie in recoltarea de probe pentru testarea noului Coronavirus, in ideea introducerii unei noi linii de ambulanta in acest sens, solutie care ar degaja volumul de lucru si ar spori eficienta recoltarilor de probe. Ulterior, dr. Andritoiu va transmite Asociatiei profesionale a medicilor de familie pentru diseminare ordonanta de urgenta pentru cazurile medii si usoare de boala, asimptomatice, care vor ramane la domiciliu, sub supravegherea si monitorizarea medicului de familie.

In viitor, se va apela la sistemul de videoconferinta instalat in primariile din judetul nostru pentru a putea organiza, prin intermediul Institutiei Prefectului, videoconferinte intr-un mod eficient si conditii de siguranta cu medicii de familie din intreg judetul, precum si cu asistentii comunitari si primarii sau viceprimarii pentru a transmite informatii utile, a oferi sprijin sau clarificari, dupa caz, cu privire la proceduri, reglementari noi sau alte aspecte  care vizeaza combaterea pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Rugamintea prefectului Stelian Dolha, a subprefectului Eugen Curteanu, a inspectorului sef Constantin Florea si a comandantului Cornel Scurt si a doamnei director Anca Andritoiu adresata tuturor medicilor de familie este de a-si pastra deschiderea spre o colaborare stransa in aceasta perioada delicata in care numarul de cazuri de CoVid-19 este in crestere. Medicii de familie ocupa un rol important, fiind in prima linie in lupta pentru combaterea epidemiei, iar o buna colaborare va ajuta la o buna gestiune a pacientilor internati pentru a evita supraaglomerarea spitalelor si a oferi la timp tratamentul medical de care pacientii cu o forma agravata de CoVid-19 au nevoie.

 

Cancelaria Prefectului

 

 

0 comentarii721 vizualizări23 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0