Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 14 Mai 2024 - 14587
609 angajati ai DGASPC Bistrita-Nasaud, nu si-au primit drepturile salariale.

Sunt solidar cu colegii mei, cei 609 angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud, care nu si-au primit drepturile salariale.  Din dorinta de a nu se ajunge in aceasta situatie, noi, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, am facut economii si am asigurat 57% din bugetul destinat acestor oameni, cu toate ca acordul din decembrie 2019, dintre Guvernul Romaniei si UNCJR prevede sa alocam doar 10%. Restul de 90% era si este in responsabilitatea Ministerului Finantelor!


 Insa, acest Guvern cinic, dupa ce a taiat cu 25% bugetul Consiliului Judetean pentru anul 2020, fata de cel din 2019, nici acum, cand oamenii ies in strada, nu isi respecta angajamentul si lasa persoanele vulnerabile, cu dizabilitati si salariatii care isi dedica viata sa-i ingrijeasca, fara banii care le asigura traiul de zi cu zi.


 Mai mult, din februarie pana acum, am trimis 17 adrese catre Guvernul Romaniei, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Finantelor, in care le-am atras atentia ca NU si-au respectat obligatia de a contribui la fondurile necesare functionarii sistemului de asistenta sociala si protectia copilului.


Situatia lor este disperata.

Nu pot sa asigure mancare copiilor, sa-si plateasca ratele, unii risca sa-si piarda locuinta, nu-si pot plati facturile sau sa-si cumpere medicamente.

 Din pacate, situatia salariatilor DGASPC Bistrita-Nasaud nu este particulara. In toata tara, acesti oameni isi cer drepturile salariale.

 Domnule Orban, domnule Citu, va pasa catusi de putin de persoanele vulnerabile din tara aceasta?

Va solicit, cu un ultim dram de responsabilitate, sa asigurati salariile acestor oameni aflati intr-o situatie disperata.

 

 

Emil Radu Moldovan.

0 comentarii3052 vizualizări17 noiembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0