Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 26 Februarie 2021 - 39988 vizitatori azi
Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentelor impotriva Femeilor.

Palatul Victoria va fi iluminat in portocaliu, in aceasta seara, cu prilejul Zilei Internationale pentru Eliminarea Violentelor impotriva Femeilor. Guvernul Romaniei se alatura astfel campaniei globale UNiTE pentru eliminarea violentei impotriva femeilor, care se desfasoara anual in perioada 25 noiembrie - 10 decembrie. Tema campaniei de anul acesta  - "Orange the World: Fund, Respond, Prevent, Collect!" - atrage atentia asupra urgentei unor masuri care sa asigure resursele necesare pentru combaterea si prevenirea violentei de gen si pentru colectarea de date despre acest fenomen in contextul pandemiei COVID-19, tinand cont de faptul ca, la nivel mondial, in conditiile de lockdown impuse de pandemie s-a constatat o crestere ingrijoratoare a cazurilor de violenta domestica.

          "Comportamentul abuziv asupra femeilor nu poate fi tolerat in nicio societate, este un fenomen inacceptabil si nedemn pentru secolul in care traim, dar care, din pacate, este inca departe de a fi rezolvat. Trist pentru noi este faptul ca si in Romania mai exista femei a caror viata este marcata de violente fizice si verbale sau de acte de hartuire carora le sunt victime acasa, pe strada si, uneori, chiar la locul de munca.

          Condamn ferm orice manifestari de acest fel, care nu se justifica sub nici un motiv. Cei vinovati trebuie sa plateasca pentru faptele lor, iar femeile victime ale violentelor au nevoie de sprijinul nostru.

          In contextul cresterii globale a violentelor si conflictelor domestice pe fondul restrictiilor impuse de pandemie, apreciez abordarea secretarului general al ONU, António Guterres, care in primavara acestui an a propus includerea masurilor de prevenire si combatere a violentelor domestice in programele de masuri anti-COVID la nivel local sau national, acolo unde este cazul.

          Respectul si empatia fata de toti cei alaturi de care traim inseamna civilizatie, iar comportamentul abuziv trebuie descurajat si sanctionat de fiecare dintre noi si de autoritati. Eliminarea violentelor impotriva femeilor implica responsabilitate incepand de acasa si de la scoala, oferindu-le copiilor exemplul unei vieti in armonie si respect fata de ceilalti, dar si responsabilitate din partea institutiilor abilitate sa previna si sa sanctioneze comportamentele abuzive", a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

 

 

Contact: 

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

 

Website: http://www.gov.ro/,

Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

0 comentarii924 vizualizări25 noiembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0