Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 26 Februarie 2021 - 33140 vizitatori azi
In primavara anului viitor, speram ca activitatea UPU se va muta in "casa noua".

Avand in vedere cum merg lucrarile la Unitatea de Primiri Urgente, in primavara anului viitor, speram ca activitatea se va muta in "casa noua". Intre timp si heliportul va fi gata si putem spune ca Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita poate sa ofere ingrijire, tratament, un act medical de inalta calitate pentru pacienti. 
Asa cum am mai precizat, UPU va fi una dintre cele mai moderne din tara si tinand cont de situatia pandemica, ma bucur nespus de mult ca pacientii vor beneficia de cele mai bune conditii de interventie medicala. Insa, Investitiile In Sanatate vor continua!

MULTUMIM tuturor cadrelor medicale, fara de care toate aceste lucrari si dotari ultramoderne, nu ar avea cu adevarat utilitate. Continuam munca! 

 

Radu Moldovan

 

.

Proiect "U.P.U.-S.M.U.R.D. - Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita - reabilitare, modernizare, extindere si dotare"

Obiectivul general al proiectului: imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor spitalicesti de urgenta din judetul Bistrita-Nasaud prin reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea Unitatii de Primiri Urgente (UPU-SMURD) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita. 

Prin indeplinirea acestui obiectiv, va rezulta o suprafata reabilitata/modernizata /extinsa de 1.414 mp.

  • Finantare: Fonduri europene - Programul Operational Regional 2014-2020

  • CONSTRUCTOR, asocierea dintre:

1. DEPISTO STAR S.R.L. asociat cu un procent de 96,05% (lucrari constructii, instalatii interioare: electrice, sanitare, HVAC, PSI), cu sediul in Gheorghieni, jud. Harghita;

2. GB INDCO S.R.L asociat cu un procent de 3,95% (instalatii de fluide medicale), cu sediul in Bucuresti.

 

Valoare contract: 9.276.325,18 lei (aprox. 2 milioane euro)

  • Durata contractului: 11 luni 

- Durata servicii proiectare: 2 luni

- Durata executie lucrari: 9 luni

 

Stadiul proiectului: in executie 

Obiectivele proiectului:

  • reabilitarea spatiilor existente ale UPU-SMURD conform concluziilor expertizei tehnice, in suprafata de aprox. 280 mp;

  • modernizarea UPU SMURD pentru asigurarea serviciilor medicale de urgenta in conditii optime si pentru reducerea infectiilor nosocomiale.

  • extinderea Unitatii de Primiri Urgente in vederea asigurarii tuturor spatiilor si operatiunilor necesare primirii si solutionarii urgentelor medicale. 

  • dotarea Unitatii de Primiri Urgenta cu aparatura medicala moderna, de ultima generatie. Se vor achizitiona 85 de dotari specifice activitatii medicale;

  • scaderea timpului necesar pentru diagnosticare si tratament prin utilizarea de echipamente medicale complexe;

  • cresterea calitatii actului medical si reducerea infectiilor nosocomiale;

  • facilitarea accesului la serviciile medicale de urgenta pentru persoanele cu dizabilitati, prin crearea infrastructurii necesare (lift, rampe de acces, etc.)

 

0 comentarii938 vizualizări15 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0