Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 26 Februarie 2021 - 32604 vizitatori azi
Ziua Victoriei Revolutiei Romane si a Libertatii in Bistrita.

Azi, 22 decembrie, au fost marcati 31 de ani de la Revolutia din 22 decembrie 1989, ziua in care romanii au strigat din zeci si sute de mii de piepturi "azi ne-am luat ratia de libertate".

Azi, a fost adus tribut eroilor din 89 care au schimbat radical istoria Romaniei printr-un eveniment care, desi redus ca activitati din cauza contextului pandemic actual, a emanat prin solemnitatea sa emotii covarsitoare.

Dupa ceremonia religioasa dedicata martirilor Revolutiei de acum 31 de ani, prefectul Stelian Dolha a transmis cateva ganduri:

"E o zi cu incarcatura simbolica, asa cum sunt si zilele care au precedat-o, incepand cu 16 decembrie, cand s-a strigat printre gloante "azi la Timisoara, maine in toata tara" si care a schimbat cu totul Romania.

Sunt zile in care am invatat gustul libertatii, in toate formele sale: de la libertatea de miscare la libertatea de opinie, la libertatea de asociere. Dar pentru toate aceste drepturi si libertati, care acum ni se par atat de firesti, pretul platit in decembrie 1989 a fost unul imens: vietile a 1142 de oameni, de tineri, maturi sau chiar copii, barbati si femei, mame, tati, fii si fiice deopotriva si peste 3000 de raniti.

(...)

Sunt destine despre care suntem datori sa povestim copiilor si tinerilor nostri. Sunt tineri asemenea lor, care, in momente de cumpana, n-au ezitat sa iasa pentru libertatea lor si pentru libertatea noastra, pentru un altfel de viitor. Acum, la 31 de ani distanta, in aceasta Piata unde s-au adunat mii de bistriteni veniti de la fabricile din zona industriala, dar si de peste tot din oras si chiar din judet, marcam aceasta zi speciala, 22 decembrie 1989, mai putini pentru ca sunt conditii neobisnuite si vremuri in care ne luptam cu alte arme impotriva unui inamic invizibil, extrem de periculos.

Sunt vremuri in care solidaritatea cu ceilalti e principala noastra arma. Sunt vremuri in care trebuie sa ne protejam unii pe altii si mai ales cei tineri trebuie sa-i protejeze pe cei vulnerabili si varstnici.

Si atunci, in 1989, ca si acum, lectia este aceesi: numai impreuna vom reusi. Impreuna putem sa trecem si aceasta cumpana.

Dumnezeu sa ne ocroteasca!"

 

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUTIA PREFECTULUI JUDETUL BISTRITA-NASAUD

0 comentarii910 vizualizări22 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0