Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 30016 vizitatori azi
Nu suntem vinovati pentru pierderea proceselor prin dezincriminare.

Avand in vedere informatiile privind procesele pierdute in instantele de judecata din ultima perioada de catre CJPC BN cu sucursalele bancilor care opereaza pe teritoriul judetului , in vederea unei informari corecte a consumatorilor dorim sa facem cateva precizari:

Procesele sunt pierdute datorita faptului ca nu se aplica Legea privind contractele de credit (L.288/2010), contractelor de credit in derulare , incheiate de persoanele fizice  cu bancile inainte de intrarea in vigoare a prevederilor OG 50/2010  fapt numit in procedurile judiciare ca dezincriminare.

 Drept urmare, actele de control incheiate de comisarii institutiei in perioada iunie 2010- dec.2010 pot fi in cele mai multe cazuri anulate de instantele judecatoresti prin dezincriminare.

Pana la aceaste data avem sentinte pentru  26 plangeri contraventionale in curs de solutionare pe OUG 50/2010 la Tribunalul B-N pentru care solutia este de anularea  Procesului Verbal de Constatare Contraventie , incheiat ca urmare a unor reclamatii ale consumatorilor sau a unor controale tematice dispuse de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor,  prin dezincriminare;

Majoritatea bancilor au fost reprezentate in instante de case de avocatura pentru care au solicitat cheltuieli de judecata .Doar la 2 dintre acestea au fost acordate de catre instanta cheltuieli de judecata , restul fiind respinse; Pentru cele doua procese CJPC BN a declarat recurs, convingerea noastra fiind ca nu suntem vinovati pentru pierderea proceselor prin dezincriminare.

COMISAR SEF

Ec. DINA SUCIU

 

 

ANPC- Bulevardul Aviatorilor, Nr. 72, Sector 1, Bucuresti, Romania  Tel.: 021 312 12 75   Fax.: 021 314 34 62  www.anpc.ro

 

 

COMISARIATUL JUDETEAN   PENTRU PROTECTIA  CONSUMATORILOR  BISTRITA-NASAUD .  Bistrita, str. P-ta Petru Rares, nr.1, Tel /fax 0263 211681;e-mail :bistrita-nasaud@opc.ro                                                                                                            

0 comentarii2212 vizualizări05 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0