Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 11030 vizitatori azi
Poli de Dezvoltare Urbana.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a organizat in data de 14 iulie 2011, la Cluj-Napoca, Sesiunea de informare a beneficiarilor Axei Prioritare 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere" Sub - domeniul "Poli de Dezvoltare Urbana".

           La eveniment au participat Gabriel Friptu, Director General AM POR, reprezentanti ai Agentiilor de Dezvoltare Regionala (ADR) din regiunile Nord - Vest, Vest si Centru si reprezentantii celor 7 Poli de Dezvoltare Urbana din regiunile mentionate, beneficiari ai Axei Prioritare 1 din  cadrul POR.

           Sesiunea de informare sustinuta de MDRT la Cluj-Napoca a reunit 33 de participanti si a avut ca scop prezentarea stadiului in care se afla Planurile Integrate de Dezvoltare Urbana (PIDU) depuse de Polii de Dezvoltare Urbana din regiunile Nord - Vest, Vest si Centru si identificarea problemelor si solutiilor in procesul de contractare sau implementare a proiectelor aferente PIDU.

          Intalnirea a debutat cu prezentarea stadiului proiectelor din PIDU pentru fiecare Pol de Dezvoltare Urbana si a continuat cu analize si dezbateri punctuale asupra aspectelor problematice ale proiectelor, respectiv propuneri pentru solutionarea cat mai eficienta a acestora.

 Directorul General al AM POR, Gabriel Friptu a declarat: "Polii de dezvoltare reprezinta un tip de beneficiar important pentru Axa 1 a POR iar stadiul contractarii si implementarii proiectelor creaza premisele finalizarii contractarii pana la sfarsitul anului. In actualul context se evidentiaza necesitatea unei atentii deosebite in zona achizitiilor publice, aplicarea cu strictete a reglementarilor in acest domeniu si evitarea pe cat posibil de a transfera problemele din zona de pregatire a proiectelor in zona de implementare a acestora".

            In cadrul seminarului au fost prezentate si masurile intreprinse de AM POR in vederea imbunatatirii gradului de contractare si de absorbtie a fondurilor alocate prin Axa 1, pentru Sub - domeniul Poli de Dezvoltare Urbana si actiunile viitoare privind implementarea Planurilor Integrate de Dezvoltare.

 "Principalele probleme identificate de Polii de Dezvoltare prezenti la sesiunea de informare de la Cluj sunt legate de: capacitatea si caile de verificare de catre autoritatile publice locale a calitatii documentelor tehnice pregatite de proiectanti si posibilitatile de finantare a proiectelor aflate in listele de rezerva care depasesc alocarea bugetara a fiecarui Pol de Dezvoltare", a mai declarat Gabriel Friptu, directorul general al AM POR.

Intalnirea a avut un real succes, reusind in egala masura sa informeze si sa ofere suport beneficiarilor in scopul cresterii gradului de absorbtie a fondurilor europene disponibile prin Axa 1 a Programului Operational Regional.

 Intalnirile vor continua si vor reuni si celelalte regiuni si Polii de Dezvoltare ai acestora. De asemenea AM POR va organiza si o intalnire pentru Sub-domeniul "Poli de Crestere".

***Axa 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere" Sub-domeniul "Poli de Dezvoltare Urbana"

 La nivelul Regiunii de Nord-Vest exista un total de 22 proiecte (18 proiecte finantabile si 4 proiecte aflate pe lista de rezerva) in suma totala de 163.679.084,23 lei.

 Regiunea Vest are un total de 13 proiecte depuse a caror valoare solicitata este de 114.522.385,8 lei.

 Regiunea Centru are total de 11 proiecte (8 proiecte depuse si 3 proiecte aflate in pregatire), cu un total de 124.415.559,82 lei.

0 comentarii2240 vizualizări15 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0