Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 18 Mai 2024 - 14587
Simpozionului "Eroii judetului Bistrita- Nasaud, Eroii Neamului Nostru".

Prefectul Stelian Dolha a luat parte astazi, 14 septembrie, la evenimentul de comemorare a eroilor judetului Bistrita- Nasaud, in cadrul caruia a avut loc slujba de pomenire, depuneri de coroane la bustul generalului Grigore Balan din localitatea Blajenii de Sus, si Editia a VI-a a Simpozionului "Eroii judetului Bistrita- Nasaud, Eroii Neamului Nostru".

Pentru faptele sale in lupta, generalul Grigore Balan a fost decorat cu Ordinul "Mihai Viteazul" clasa a III-a cu spade, iar ca dovada a personalitatii sale marcante in istoria bistriteana, Brigada 81 Mecanizata, precum si o strada din Bistrita,  poarta astazi numele eroului.

Mesajul prefectului Stelian Dolha din cadrul evenimentului: "Suntem datori sa nu lasam uitarea sa se astearna peste sacrificiile eroilor pamantului stramosesc. Fiind unul dintre cei care a parcurs de-a lungul vietii toate etapele ierarhiei militare, de la sublocotenent la general, trebuie sa il prezentam intotdeauna generatiilor care urmeaza ca un exemplu demn de urmat. In ceea ce priveste sacrificiul suprem al generalului, acesta nu poate fi vazut decat ca un ultim gest eroic al iubirii fata de tara, fata de idealurile si fiinta nationala".

0 comentarii2842 vizualizări14 septembrie 2021




rss 2.0
rss 2.0