Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 18 Mai 2024 - 14587
Semnarea Contractului de lucrari pentru "Varianta de ocolire a orasului Beclean".

Varianta de ocolire a orasului Beclean are o valoare de aproximativ 18 milioane de euro si va asigura legatura dintre Drumul Trans Regio TR45 Beclean-Salva si Drumul Expres DX 4A Dej - Beclean - Bistrita, investitii care sunt cuprinse toate in cadrul Master Planului general de transport al Romaniei.

Scopul proiectului este de a se construi o noua legatura intre DN17 si DN17D in estul orasului Beclean, in conditiile in care la nivelul anului 2017, orasul este tranzitat anual de aproximativ 2,7 milioane autovehicule care afecteaza in mod negativ viata locuitorilor prin emisia de substante poluante, zgomot, vibratii si prin cresterea riscului de aparitie a accidentelor.

De asemenea, proiectul constituie o imbunatatire a conectivitatii (legaturii) dintre cele doua proiecte de perspectiva aflate in imediata vecinatate a orasului Beclean, si anume: Proiectul de drum Trans regio TR45 Beclean - Salva Proiectul de drum expres DX4A Dej - Beclean - Bistrita


Primarul Nicolae Moldovan: "Varianta de ocolire a orasului Beclean" este mai mult decat un proiect important al Becleanului, este obiectivul care va ajuta intreaga noastra regiune sa se bucure de o fluidizare a traficului in zona orasului nostru. Suntem prima administratie locala din Romania care implementeaza un asemenea proiect intr-un parteneriat cu CNAIR, din fonduri europene. Am semnat azi contractul de proiectare si executie lucrari pentru "Varianta de ocolire a orasului Beclean" in prezenta tuturor celor care au sprijinit acest proiect de la bun inceput. Multumesc inca o data domnului Marcel Ioan Bolos pentru tot sprijinul acordat in accesarea acestui proiect, doamnei Cristina Amarazeanu -  Sef Departament Obtinere Finantari din cadrul CNAIR pentru toata sustinerea, Dl. Florin Diamandi -Economist in cadrul Departamentului Obtinere Finantari CNAIR, D-na Ana Maria Tarnavean Gorog - Expert ADR N-V, Emil Radu Moldovan - Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, domnului Prefect Stelian Dolha, Dl. Emil-Ilias Manasturean - Director OCPI Bistrita-Nasaud, Dl. Sever Ioan Roman - director executiv Agentia pentru Protectia Mediului B-N, domnului Ioan Bob - primarul comunei Sintereag, domnului Ioan Denes - Senator si tuturor partenerilor pentru buna colaborare. De asemenea, multumesc consilierilor locali ai orasului Beclean si echipei administrative din cadrul Primariei pentru toata implicarea! Si nu in ultimul rand, tuturor cetatenilor orasului Beclean pentru faptul ca mi-au oferit increderea si determinarea pentru a putea construi o varianta de ocolire pentru orasul nostru. Ca de fiecare data, asa cum am zis, am si facut! Multumesc tuturor!"


Detalii tehnice despre Varianta de ocolire a orasului Beclean:  Lungimea variantei ocolitoare = 1,195 km.Traseul variantei este in totalitate nou, se desprinde din drumul national DN17D la km 4+677 spre dreapta, traverseaza raul Somesul Mare si se reacordeaza la drumul national DN17/E58 la km 27+505 spre stanga.

Varianta se trateaza pentru doua benzi de circulatie, corespunzator caracteristicilor pentru drumuri nationale europene de clasa tehnica III si o viteza de 60- 80 km/h.Pentru traversarea raului Somesul Mare intre kilometrul 0+333,45- 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

Intersectiile variantei ocolitoare cu  DN17D si  DN17/E58 se vor realiza prin sensuri giratorii, care vor fluidiza traficul prin intersectii.

Elementele geometrice in profil transversal sunt conform Normelor Tehnice privind proiectarea, construirea si modernizarea drumurilor respectiv:parte carosabila 2x3,50m= 7,00m;acostamente 2x1,50m;platforma drumului 10,00m.

Inclinarea partii carosabile si a acostamentelor  este de 2,50%, iar inclinarea taluzurilor este de 2:3.






BIROUL DE RELATII PUBLICEPRIMARIA BECLEAN0263 343 687relatiipublice@primariabeclean.ro

0 comentarii2968 vizualizări14 octombrie 2021




rss 2.0
rss 2.0