Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 18944 vizitatori azi
Comunicarea ADR Nord-Vest, reasezata pe directii noi.

Politica de comunicare publica a Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest va aborda o noua directie, una, credem noi, mai eficienta. Intrucat evenimentele prognozate la nivel european pentru perioada urmatoare  vor modela, la fel ca si pana acum, felul in care se va dezvolta regiunea in care traim - Transilvania de Nord, si datorita faptului ca  in luna aprilie 2011 am mutat sediul principal al Agentiei la Radaia (Baciu, judetul Cluj), felul in care se va desfasura comunicarea cu media isi va modifica forma.

 Ca si pana acum, comunicarea ADR Nord-Vest cu media va fi una activa, dar mai personala, alcatuita in principal din intalniri informale, periodice. Consideram ca acest cadru este oportun unei mai bune intelegeri si aprofundari a subiectelor asa-zise "europene", chiar daca sursa acestora este nationala sau chiar locala. O astfel de abordare va permite generarea unui dialog real intre presa si reprezentantii Agentiei. Aceste intalniri vor fi de tip "breakfeast" si vor aduce in discutie teme cu impact pe termen mediu si lung pentru comunitatile locale din Transilvania de Nord.

 Un exemplu in acest sens este faptul ca ADR Nord-Vest doreste sa contribuie la crearea unei platforme de comunicare cu impact national care sa faciliteze decizia politica pentru regionalizarea politicii de coeziune aferente perioadei 2014-2020. Cu alte cuvinte, se doreste ca in perioada mentionata sa avem cate un Program Operational Regional pentru fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare din Romania si nu doar unul singur, national, asa cum se intampla pentru 2007-2013. Un alt exemplu este faptul ca in acest an, 2011, Agentia doreste sa demareze procesul de planificare pentru 2014-2020 si sa contribuie la asigurarea unei capacitati crescute de planificare la nivelul judetelor. Un alt subiect despre care Agentia va comunica mai des in perioada urmatoare este cel al sprijinirii infiintarii de clustere economice in regiunea noastra.

 Pe langa intalnirile informale cu media, Agentia va continua sa organizeze briefinguri de presa in cadrul unor evenimente punctuale, aducand in discutie subiecte "fierbinti". De asemenea, din dorinta de a veni in intampinarea solicitarilor jurnalistilor, cat si in anticiparea interesului lor pentru anumite subiecte, vom continua sa remitem stiri si comunicate de presa.

 Reamintim ca politica de comunicare a ADR Nord-Vest se concentreaza de mai multi ani asupra evenimentelor si activitatilor de cooperare cu media locala si regionala, exemple in acest sens fiind instruirile pentru jurnalisti organizate de doua ori pe an, neintrerupt din 2009, implicarea activa a jurnalistilor in dezbateri publice, sau mai recenta "tabara de formare a tinerilor antreprenori in media", destinata liceenilor din Transilvania de Nord.

 In cadrul intalnirii informale de miercuri, 20 iulie 2011, directorul general al ADR Nord-Vest, Claudiu N. Cosier a discutat cu jurnalistii despre Institutul Regional pentru Cercetare, Educatie si Transfer Tehnologic (IRCETT), proiecte finalizate pana acum pe Programul Operational Regional (POR), posibilitatea regionalizarii planificarii pentru perioada 2014 - 2020.

 "Noi discutam inca de acum 2 ani despre regionalizarea planificarii in Romania. Sistemele de implementare ale Programelor Operationale pentru 2014 - 2020 vor fi mai mult sau mai putin descentralizate. Noi nu ne-am propus si nici nu avem mandat sa inaintam o forma sau alta de regionalizare. Pentru noi, cel mai important este sa se faca descentralizarea programelor de finantare", a declarat directorul general al ADR Nord-Vest, Claudiu N. Cosier.

 

 

 Contact:

Lia Valendorfean, expert PR

ADR Nord-Vest, Biroul de Comunicare Publica si Cooperare Internationala

tel: +40 264-431550, fax:+40 264-439222, mobil:+40 755-777011

e-mail: comunicare@nord-vest.ro, europedirect@nord-vest.ro

www.transilvania-nord.ro,www.northerntranszlvania.eu, http://europedirect.nord-vest.ro/

0 comentarii2541 vizualizări21 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0